23948sdkhjf

Nyt koncept skærer i omkostninger til solcelle-montage

Nyudviklet, patentanmeldt system til maskinel udrulning af solcelleanlæg skal minimere lønudgifterne ved etablering af anlæggene.
Det skriver ing.dk.

SunTube, en danske start-up virksomhed vil gøre det billigere at stille store solcelleanlæg op. Til formålet har virksomheden udviklet et system, der reducerer de samlede omkostninger ved store solcelleanlæg. Systemet er designet til maskinel udrulning og fiksering, så lønudgiften - der udgør en større del af udgifterne til anlæggene, i takt med at solcellekomponenternes andel af prisen reduceres – minimeres i forbindelse med etablering.

- Så grundideen er at fremstille moduler, som kan lægges ud maskinelt. Solcellerne bliver holdt fast i den rigtige vinkel til solen via ballastkamre. På den måde slipper vi for stålstativerne. Samtidig slipper vi af med det dyre glas. I stedet bruger vi en tynd, UV-bestandig polymerfilm, forklarer medstifter af SunTube, Peter Vesborg, til ing.dk.

Med støtte fra det energiteknologiske forsknings- og udviklingsprogram EUDP og i samarbejde med Energi Midt, DTU og elektronikvirksomheden Faktor 3 opfører SunTube nu et pilotanlæg på 5 kW med den helt nye type ultra-omkostningseffektive solcellemoduler (SunTubes). Projektet skal ligeldes videreudvikle SunTube teknologien fra prototype- til demonstrationsstadie.

Første modul ventes klar til test inden jul.

Original artikel: http://ing.dk/artikel/nyt-koncept-vil-pr...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11