23948sdkhjf

Solcelleejere sukker efter den sidste halvdel af deres penge

Selvom der nu er begyndt at tikke penge ind på kontoen hos de danske solcelleejere, er tilfredsheden til at overse. De mangler nemlig stadig halvdelen af deres betaling fra Energinet.dk.
Det skriver DR Nordjylland.

Det er forsat en EU-godkendelse, der står i vejen for, at solcelleejerne kan få den lovede afregningspris på en krone og 30 øre for den strøm, de leverer til elnettet. Og det vækker utilfredshed.

- Politikerne havde lovet os en krone og 30 øre per kilowatttime for strømmen, men vi har kun fået 60 øre. Så de sidste 70 øre venter åbenbart på nogle politiske forhandlinger, og jeg kan ikke forstå, at det skal tage så lang tid, siger Poul Mikkelsen fra Nørager i Himmerland til DR Nordjylland. Han har selv investeret godt en million kroner i et solcelleanlæg på taget af en fabriksbygning.

Også hos brancheforeningen Dansk Solcelleforening er man fortørnet over, at der ikke kommer nogen afklaring omkring støtten. Her henviser formand Flemming Kristensen til, at det skaber unødige vanskeligheder for både kunderne og branchen, at man ikke kan få en afklaring. Han appellerer derfor til folketingspolitikerne om at lave alternative løsninger, som sikrer leverandørerne af solstrøm den lovede indtægt.

Men ifølge det konservative folketingsmedlem Mike Legarth er det ikke et spørgsmål om politisk vilje.

- Jeg vil også gerne have en løsning, og det har vi jo presset på for i lang tid. Da den her lovgivning blev lavet, mente vi, det ville være en formalitet at få den godkendt i EU. Men det var jo en præmis for aftalen og kendt stof, at det skulle godkendes der, inden det kunne træde i kraft. Og det har altså trukket ud, siger Mike Legarth til DR Nordjylland.

Originalartikel: http://www.dr.dk/Nyheder/Regionale/Nordj...
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094