23948sdkhjf

Maabjerg Bioenergy kæmper fortsat med pumpestation

For to år siden blev der etableret en pumpestation, der skulle pumpe gylle gennem fjorten kilometer rørledning til Maabjerg Bioenergy. Men pumperne kan ikke klare mosten, lyder det.
Det er fortsat tankbiler, der transporterer gylle fra Skave til Maabjerg Bioenergy til trods for, at man i to år har haft etableret en pumpestation til formålet, skriver dagbladet Holstebro-Struer.

- Vi har kørt nogle tests, men vi bruger ikke ledningen. Gyllen giver så stor modstand i rørene, så pumperne kan ikke klare det, siger Viggo Mose, der er driftsleder ved Maabjerg Bionergy.

Erfaringer med at pumpe gylle så langt i rør er der ikke mange af – derfor har man vendt sig mod Rusland og Canada, hvor man har lignende rørledninger, men Viggo Mose må erkende, at de erfaringer ikke er meget værd – i virkelighedens verden er gyllens modstand i rørene meget større end angivet i de russiske og canadiske projekter.

Forsøger med skruepumpe
Maabjerg Bioenergy har netop lavet forsøg med at pumpe gylle med varierende tørstofindhold og vil nu forsøge sig med en skruepumpe, der i første omgang skal erstatte én af de syv pumper, der sidder på den fjorten kilometer lange rørledning.

Hvis det viser sig, at den nye skruepumpe kan klare jobbet med at pumpe gyllen ind til Maabjerg Bioenergy, skal de resterende seks pumper også skiftes ud.

Viggo Mose tør ikke give et bud på, hvornår pumpestationen endeligt kan tages i brug.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095