23948sdkhjf

Stram likviditet hos GW Energi

Med 1. halvår af 2014 overstået melder GW Energi-koncernen om et begrænset kapitalberedskab, et lille overskud for perioden, utilfredshed over dom i erstatningssag, men dog tilstrækkelig tro på at koncernen videreføres.
GW Energi kan for første halvår af 2014 fremvise et overskud på 949.000 kr. - det skyldes blandt andet, at man i halvåret har haft en tilfredsstillende teknisk rådighed af vindparkerne med en produktion på 90,8 % af det forventede.

Begrænset kapitalberedskab
GW Energi oplyser, at der stadig er tale om begrænset kapitalberedskab, men at iværksatte tiltag ser ud til at være tilstrækkelige til at sikre koncernen en tilfredsstillende likviditet til, at den løbende drift kan gennemføres. Der er dog ikke nogen sikring af, at der kan skabes tilstrækkelig fri likviditet fra selskabets drift til at kunne overholde akkord- og moratorieordningen med moderselskabets kreditorer.

I løbet af de kommende knap 1,5 år skal der derfor etableres en likviditetsmæssig løsning, så de gældsposter der forfalder den 31. december 2015 kan betales ved forfald. Løsningen her kan være salg af enkelte eller alle vindparker, refinansiering af resterende gældsbreve, refinansiering af koncernens langfristede bankgæld eller kapitalindskud fra investor. Der arbejdes i øjeblikket målrettet på at løse denne udfordring, således at moratorieordning kan overholdes.

Koncernens likviditet er fortsat stram, men ledelsen vurderer, at der med de iværksatte tiltag er skabt tilstrækkelig grundlag for, at koncernen videreføres.

Der ventes for 2014 et resultat før skat på 2-4 mio kr.

Utilfredshed med dom
I slutningen af juni 2014 fandt hovedforhandlingen i erstatningsansvarssagen mod selskabets tidligere ledelse sted. Den 8. juli kunne GW Energi meddele, at retten i Lyngby i forlængelse af hovedforhandlingen havde afgivet kendelse og frifundet sagsøgte. Dermed tilpligtes GW Energi til at betale 11,25 mio. kr. i sagsomkostninger.

GW Energi er uenig i tilkendegivelsen og afventer modtagelsen af dom, før der tages endelig beslutning om anke.

Der er i regnskabet for 1. halvår hensat et beløb svarende til de estimerede omkostninger forbundet med sagens førelse i landsretten.

Læs også: GW Energi kræver erstatning fra tidligere ledelse
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094