23948sdkhjf

Drikkevandet holder morsøboerne varme

Morsø Forsyning trækker med ny varmepumpeløsning energi ud af drikkevandet til gavn for fjernvarmeforsyningen. Her er den nemlig med til at reducere brugen af naturgas.
Inden drikkevandet fra vandtårnet hos Morsø Forsyning løber ud til forbrugerne, passerer det forbi en varmeveksler, som hele året hiver 2-4 grader ud af vandet. Denne energi bidrager til fjernvarmeforsyningen i Morsø og er her med til at reducere naturgasforbruget med hvad der svarer til 1,1-1,2 mio. kWh om året. Det skriver Fagmagasinet Optimering.

Den nye løsning til at hente energi fra drikkevandet er udtænkt i et samarbejde mellem Morsø Forsyning og Cronborg A/S, som har leveret Recool-varmepumpeteknologien. Og ifølge teknisk chef og medejer af Cronborg A/S, Karsten Pedersen, er løsningen ind til videre unik for Morsø Forsyning, men vil med fordel kunne anvendes af flere andre vandforsyningsvirksomheder.

Teknisk set minder løsningen ifølge Søren Thomsen, der er daglig driftsansvarlig for varmecentralen hos Morsø Forsyning, om jordvarmeanlæg.

- I et jordvarmeanlæg har man også en varmepumpe, som køler vandet og laver varme. I stedet for en masse vandslanger har vi vores ledningsnet, hvor grundvandet bliver varmet op undervejs, så vi kan hive 3-4 grader ud af vandet, inden det bliver sendt ud til forbrugerne, forklarer Søren Thomsen til fagmediet.

Samtidig med at løsningen sender varme videre til fjernvarmeforsyningen, så sikrer den også forbrugerne ekstra koldt drikkevand i hanerne.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093