23948sdkhjf

Elforbrugere får ny forsyningspligtleverandør

Fjerde udbudsrunde for forsyningspligtbevillinger på elområdet er nu afsluttet. Det betyder, at tre leverandører nu deles om de 26 udbudte bevillinger. Samtidig forsætter den faldende tendens i de tilbudte priser.
I den netop afsluttede udbudsrunde for forsyningsbevillinger har interessen for at deltage været langt højere end tidligere. 26 bevillinger var i udbud, og der indkom i alt 85 tilbud fra 19 bydende virksomheder. I hvert enkelt område går bevillingen til den virksomhed, som har indgivet det laveste tilbud, og som kan opfylde generelle krav til teknisk og finansiel kapacitet.

Tilbuddet handler om de tillæg til markedsprisen for elektricitet, som virksomheden kræver for at påtage sig opgaven som forsyningspligtig virksomhed. De vindende priser fortsætter den faldende tendens, som sås allerede i 2. og 3. udbudsrunde. De tilbudte tillæg varierer fra 0,00 øre/kWh til 15,0 øre/kWh.

Nyfors Forsyning A/S har vundet bevilling til to af sine hidtidige bevillingsområder (Hirtshals El-Forsyning og Energi Nord) med et tillæg på 0,70 øre/kWh til mindre forbrugere og et tillæg på 1,50 øre/kWh til timemålte storforbrugere.

Dong Energy El & Gas A/S har vundet bevilling til to af Syd Energi Salg A/S’ hidtidige områder (Hjerting og Ærø), tre af Energi Fyn Handel A/S’ hidtidige områder (Rolfsted, Brenderup og Pårup), et af Jysk Energi A/S’ hidtidige områder (VOS) samt Seas-Nve Strømmens hidtidige område. De tilbudte tillæg er på 1,07 øre/kWh til mindre forbrugere og 0,24 øre/kWh til timemålte storforbrugere, undtagen i Seas-Nve Strømmens område, hvor tillæggene er hhv. 1,13 øre og 0,25 øre.

Energi Nord A/S har vundet de resterende 17 bevillinger med et tilbudt tillæg på 0,00 øre/kWh til mindre forbrugere og 1,00 øre/kWh til timemålte storforbrugere, undtagen i Dong Energy’ hidtidige bevillingsområde, hvor tillæggene er hhv. 2,00 øre og 1,00 øre.

Både Nyfors Forsyning A/S, Dong Energy El & Gas A/S og Energi Nord A/S opfylder de generelle tekniske og finansielle krav, så det er alene de tilbudte tillæg, der har afgjort resultatet.

De nye bevillinger vil løbe et år fra den 1. oktober 2014 til den 30. september 2015.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.442