23948sdkhjf

Træflis er ikke nødvendigvis bedre end kul og olie

I sin stræben efter at blive mere klimavenlige og udlede mindre CO2 vælger flere danske kraftværker at omlægge varmeproduktionen fra kul og olie til eksempelvis træflis. Men det er ikke nødvendigvis bedre, lyder det fra klimaprofessor.
Det skriver DR Trekanten.

Så sent som i går satte Dong Energy gang i en ombygning af Skærbækværket, så kraftværket i fremtiden kan levere varme fra flis. En ombygning, der ifølge Dong Energys egne beregninger vil betyde, at værket vil udlede 85 procent mindre CO2.

Men ifølge klimaprofessor ved Aarhus Universitet, Jørgen Olesen, er det ikke nødvendigvis godt for miljøet, når kræftværkerne skifter kul og olie ud med træflis. Meget afhænger nemlig af, hvilken form for træ, man bruger. Dødt træ, som er samlet op fra jordbunden vil således udlede mindre CO2, fordi svampe og bakterier allerede har nedbrudt C02 i træet, end friskt, nyfældet træ vil. Det oplyser professoren over for DR Trekanten.

Koncerndirektør i Dong Energy mener dog, at den biomasse, der bliver brugt på Dong Energys kraftværker er bæredygtig og henviser til, at Dong Energy og flere andre energiselskaber har opstillet en række kriterier for hvilke materialer, der er bæredygtige nok til at blive brugt på kraftværkerne.

Originalartikel: http://www.dr.dk/Nyheder/Regionale/Treka...


Kommenter artiklen (3)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125