23948sdkhjf

Kommunalt indkøbssamarbejde om elbiler

Elbiler er blevet ligeså billige for kommunerne som benzinbiler, derfor fordobler København antallet af elbiler i sin bilpark og indgår indkøbssamarbejde om elbiler med andre kommuner og regioner.
Københavns Kommune har i de senere år indlemmet flere og flere elbiler i sin bilpark. I dag er antallet 124 mod 162 benzinbiler, men efter at det er blevet ligeså billigt at lease elbiler som benzinbiler, stiler man nu efter 251 elbiler i bilparken med udgangen af 2015, skriver Politiken.

Samtidig indgår kommunen et indkøbssamarbejde med 12 andre kommuner og regioner på netop elbilområdet – blandt andet har region Hovedstaden, Horsens, Holbæk og Herlev meldt sig under fanerne. For teknik- og miljøminister i København Kommune vækker de nye landevindinger for elbiler optimisme.

- Det er enormt opløftende, at elbilerne i dag er det optimale valg, selv hvis man ser det i et økonomisk perspektiv, siger Morten Kabell (EL), teknik- og miljøborgmester i København.

Det koster nu rundt regnet 2.600 kroner om måneden at lease en elbil eller en benzinbil. Elbilen bruger typisk for 500 kroner brændstof mens benzinbilen bruger for 1.500 kr. om måneden.

Originalartikel: http://politiken.dk/forbrugogliv/biler/ECE2380162/kommuner-giver-elbiler-nyt-liv/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125