23948sdkhjf

E.ON sætter fart på elbil-motorvej

E.On vil inden udgangen af 2015 opsætte i alt 40 hurtigladere langs danske hovedfærdselsårer. Målet er, at elbil-motorvejen, sammen med bedre politiske rammevilkår, skal bane vejen for elbilens gennembrud i Danmark.
E.On opsætter i efteråret Danmarks første 13 hurtigladere til elbiler langs motorvejene. I denne første fase fokuserer E.On på korridoren mellem København og Århus (og ved Farøbroen). De første standere ledsages dog snart af mange flere, når E. On Danmark investerer yderligere i den danske elbilmotorvej.

E.On planlægger at opsætte hurtigladerne tæt på hovedfærdselsårer, hvilket gør det nemmere at lade, når man er på farten og kører elbil over længere afstande. En hurtiglader kan oplade en elbil på 20-40 min. Energikoncernen går målrettet efter at placere standerne tæt på servicestationer eller indkøbsmuligheder, så elbilister kan tilbringe ladetiden behageligt.

- Danmark kan blive et rigtigt godt elbilland. Vi har alle fordele. Korte afstande, god infrastruktur, vedvarende energi, elbilerne myldrer frem – de er attraktive - og derfor gør vi investeringen. Nu mangler vi bare nogle klare politiske rammevilkår og konkrete mål for, hvordan Danmark skal omstille transportsektoren til en mere miljøvenlig af slagsen. Og det må ske, for ellers ender vores bestræbelser og investering som korridorer for elbilturister fra vores nabolande, hvor elbilerne rykker. Det ville være synd for både Danmark og miljøet, siger administrerende direktør i E.On Danmark, Tore Harritshøj.

Fremskynder udbygningen
EU støtter E.Ons investeringer og udrulningsplaner med 1,15 mio. euro eller godt 8.7 mio. kr. Støttemidlerne har E.On hentet fra EU's infrastrukturprogram, TEN-T – under projektet ”Greening NEAR”.

Med EU's finansielle støtte fremskynder EON Danmark udbygningen af sin nationale infrastruktur til elbiler, og markerer sig dermed for alvor på e-Mobility landkortet også udenfor Storkøbenhavn - og nu med EU som strategisk samarbejdspartner. Og det er ifølge selskabet en god nyhed for de elbilister, som i dag finder det besværligt at køre mellem landsdelene i Danmark eller krydse grænserne til nabolandende Sverige og Tyskland i elbil.

”Greening NEAR” løber frem til udgangen af december 2015. I den periode opstiller E.On op til 40 hurtigladere langs det danske motorvejsnet, i de større danske byer og kobler Malmø i Sverige og Flensborg i Tyskland på korridoren af hurtigladere. Projektet skal desuden demonstrere betalingsløsninger, som gør det muligt for udenlandske elbilister at bruge hurtigladerne. Alle standerne vil være tilgængelige for alle elbilister.

- Etablering af e-Mobility infrastruktur er fortsat kostbar, ligesom markedet fortsat er i dets forår. Men netop et tæt og godt netværk, der skaber fleksibilitet og tryghed for elbilsterne, er forudsætningen for at der kommer flere elbiler på vejene, siger Tore Harritshøj.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111