23948sdkhjf

Intego udruller Tesla-netværk i Danmark

El- og automationsvirksomheden Intego A/S er i gang med at udrulle Teslas danske netværk af ladestandere - de såkaldte Superchargers. De første tre ladestationer er allerede etableret.
El-biler fra den succesfulde amerikanske bilproducent Tesla er for alvor ved at blive synlige i gadebilledet i Danmark. Det er særligt den elegante og højpotente Tesla Model S, der er blevet populær, og Tesla sætter nu fart på opbygningen af den danske infrastruktur af ladestandere. Det sker i samarbejde med den danske el- og automationsvirksomhed Intego, der er valgt som installationspartner.

- Intego er valgt som totalleverandør på opbygning af netværket af ladestandere i Danmark. Det er en spændende og udfordrende opgave, hvor vi skal implementere Teslas nye og banebrydende supercharger-teknologi, forklarer afdelingschef Bo Østergaard fra Intego og fortsætter:

- Den enkelte stander skal kunne levere 135kW DC, og resultatet er verdens hurtigste ladestandere, hvor bilen kan oplades 80 procent på bare en halv time.

Er allerede godt i gang
Intego har allerede etableret de tre første ladestationer i Danmark. Det er sket i Randers, Middelfart og Hjørring og snart kommer også den første station på Sjælland. Alle stationer har otte standere og er placeret tæt ved motor- og indfaldsveje. Opladningen er gratis for Tesla-bilejerne, og det tager eksempelvis kun 20 minutter at oplade en Tesla Model S fra 0 procent til 50 procent eller 30 minutter at opnå 80 procent opladning.

Hos Tesla er man meget tilfredse med den foreløbige udrulning.

- Vi har valgt Intego som installationspartner, fordi Intego er en leverandør, som arbejder fleksibelt og målrettet og ikke mindst leverer til tiden. Samtidig er det vigtigt for os at have en samarbejdspartner, der har et indgående kendskab til det danske marked, og som kan være med til at udvikle nye, innovative løsninger, pointerer Esben Pedersen fra Tesla Danmark.

Det er endnu uvist, hvor mange stationer der skal etableres i Danmark. Tesla har i øjeblikket godt 30 stationer på hele det europæiske kontinent, men ikke mindst i Norge, hvor Tesla er blevet en storsællert, er der en kraftig udbygning i gang. Det betyder, at man allerede inden for 6-12 måneder kan køre fra Nordnorge til Sydfrankrig i en el-bil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094