23948sdkhjf

Ingeniørforeningen udskifter 16 år gammelt solcelleanlæg

Ingeniørforeningen IDA, der har til huse på Kalvebod Brygge, lægger sit 16 år gamle solcelleanlæg i graven og installerer et nyt tidssvarende og mere effektivt anlæg.
Siden 1998 har ingeniørhuset på Kalvebod Brygge haft solceller installeret på taget. Effekten af disse er for nedadgående og nu udskiftes det noget aldrende anlæg med et nyt, skriver Ingeniørforeningen IDA på sin hjemmeside.

Det nye anlæg bliver arealmæssigt lige så stort som det gamle, men vil kunne producere dobbelt så meget energi med en årlig ydelse på 12.600 kWh sammenlignet med det gamle anlægs ydelse på 5.680 kWh.

Det skyldes blandt andet, at de nye solceller er baseret på monokrystallinske celler, hvilket gør anlægget langt mere effektivt.

- Ydelsen fra de nye solceller er mere end dobbelt så stor, som ydelsen fra de gamle. Selv om det ikke dækker hele Ingeniørhusets el-forbrug, reducerer vi CO2-udledningen med ca. 6,3 ton om året. Teknologi er løsningen på de udfordringer, der kommer med den globale opvarmning, og det skal ingeniørernes eget hus selvfølgelig også vise, ligesom huset i øvrigt har en flot miljøprofil, siger ingeniørforeningens formand Frida Frost.

Ingeniørhusets anlæg består af 57 solcellepanler, der dækker 120 kvadratmeter.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.266