23948sdkhjf

Datering kan blive dødsstødet for omdiskuteret solcelleprojekt

Brik for brik er det stort anlagte solcelleprojekt, Danske Solhaver, blevet pillet fra hinanden. Nu sås der også tvivl omkring dateringen af den påståede aftale med kinesiske Jinko Solar, som er afgørende for retten til den høje statsstøtte.
Det skriver Børsen.

Den tidligere våbensmugler Niels Holck, der sammen med vennen Mikkel Palsby står bag projektet Danske Solhaver, der skulle indbringe en statsstøtte på op til 1,2 mia. kr., påstår ifølge avisen at have lavet en bindende købsaftale til en værdi af 630 mio. kr. med den kinesiske solcelleproducent, Jinko Solar, den 23. februar 2013.

Jinko Solar tog i sidste uge afstand fra, at en bindende købsaftale i det hele taget var indgået med selskabet Viridis, der står bag Danske Solhaver. Og nu sår korrespondance fra Jinko Solar, som Børsen kender til, så ifølge avisen yderligere tvivl omkring datoen for indgåelsen af den påståede købsaftale.

Det fremgår således ifølge avisen af korrespondancen, at parterne en uge efter den 23. februar 2013 aftaler en fortrolighedsaftalte, som er et indledende juridisk papir mellem to parter, der måske skal gøre forretning sammen. Ifølge Børsen fremgår det desuden, at parterne skal mødes i København i slutningen af marts 2013 – en måned efter at købsaftalen angiveligt er indgået. Formålet med dette møde var ifølge Børsens oplysninger, ’at få konkluderet endeligt på de igangværende forhandlinger om et samarbejde mellem Jinko Solar og Niels Holcks selskab.’

Oplysningerne indikerer, at en bindende købsaftale ikke har været indgået og i hvert fald ikke inden vilkårene for statsstøtten blev ændret 20. marts 2013. Dermed kan oplysningerne være med til endegyldigt at eliminere Danske Solhavers mulighed for at opnå den høje statsstøtte.

Og hvad mere er, kan det kuldsejlede solcelleeventyr ifølge juraprofessor ved Aalborg Univesitet, Lars Bo Langsted, efterfølgende få konsekvenser for folkene bag, hvis der viser sig at være tale om aftaler der er blevet tilbagedateret, så de falder inden for den højere takst i statsstøtte.

- Så vil det i givet fald kunne være et forsøg på bedrageri overfor staten, siger Lars Bo Langsted til Børsen.

Originalartikel: http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/...
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078