23948sdkhjf

Dong køber 32 kæmpe havmøller af Vestas

Dong Energy og MHI Vestas Offshore Wind har underskrevet en betinget aftale om at købe 32 af MHI Vestas Offshore Winds V164-8,0 MW havmøller.
Møllerne skal installeres på Burbo Bank Extension havmølleparken ud for Englands nordvestlige kyst i Liverpool Bay. Når den endelige investeringsbeslutning er truffet, vil denne aftale være den første kommercielle ordre på denne store havmølle. Det oplyser Dong Energy.

- Jeg er meget glad for, at vi har kunnet nå til enighed med MHI Vestas Offshore Wind om levering af den største havmølle på markedet. Større og mere omkostningseffektive vindmøller er nøgleelementer i realiseringen af Dong Energy's strategi om at reducere prisen på energi fra havmøller, siger Samuel Leupold, Executive Vice President i Dong Energy, og forsætter:

- Det vil øge konkurrencen blandt havmølleproducenterne, at V164-8,0 MW havmøllen nu er på markedet, og dette vil gavne både branchen og elforbrugerne. Jeg glæder mig også over, at MHI Vestas Offshore Wind har givet tilsagn om at etablere en forsyningskæde i Storbritannien til fremtidige projekter.

En milepæl er nået
Efter en udbudsrunde, hvor MHI Vestas Offshore Wind blev valgt som den foretrukne leverandør til levering af V164-8,0 MW havmøllen til havmølleparken Burbo Bank Extension tilbage i februar 2014, markerer den betingede aftale en vigtig milepæl inden for udviklingen af vindmøller - det første store kommercielle projekt. Aftalen er betinget af, at Dong Energy træffer endelig beslutning om at investere i projektet. Burbo Bank Extension havmølleparken er blevet tildelt en såkaldt 'FID-enabling CfD'-kontrakt.

Havmølleparken Burbo Bank Extension ligger 7 km ud for Englands nordvestlige kyst i Liverpool Bay. Baseret på de formelle tilladelser og tidsplanen forventes det, at opførelsen vil blive påbegyndt i 2016. Når havmølleparken er færdig, vil den være i stand til at forsyne mere end 230.000 britiske husholdninger.

Aftalen styrker samarbejdet mellem MHI Vestas Offshore Wind og Dong Energy yderligere. I december 2012 indgik de to virksomheder en aftale om at samarbejde om en række testaktiviteter for prototypen på V164-8,0 MW-vindmøllen på Østerild Testcenter for at fremskynde udviklingen af denne vindmølle. Det er i øvrigt første gang i otte år, at Dong Energy og Vestas indgår aftale om køb af møller.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235