23948sdkhjf

Det sker: Indsamlede data fra forsyningsselskaberne kan udnyttes bedre

Teknologisk Institut i Taastrup afholder onsdag den 10. september et seminar, hvor hovedformålet er at tydeliggøre værdien af korrekte målinger, og hvad tolkning af data kan anvendes til.
Målgruppen er brugere af fortolkede data, dvs. forsyningsselskaber, virksomheder der anvender dataopsamling fra sensorer i produktionen, og også leverandører af måleudstyr. Seminaret afsluttes med et besøg ved Energy Flex House hvor man kan se et sensornetværk med mere end 1000 målepunkter til styring af blandt andet el, varme og ventilation.

Få fuldt udbytte af dine måledata
I både forsyningsbranchen og i industrien og genereres der i dag flere data end nogensinde før. Derfor er det nødvendigt med effektive værktøjer for at kunne håndtere disse store datamænger, men også for at være i stand til at få mening og værdifuld information trukket ud af disse data. Det kan dreje sig om måledata fra et energiforsyningsnet, måledata fra flere tusinde energiforbrugere kombineret med vejrdata, eller måske temperatur, flow og trykmålinger fra en kompliceret industriel proces. Evnen til at kunne håndtere og analysere disse data, kan give en værdifuld indsigt i mekanismerne bag disse processer, og dermed en mulighed for at optimere det pågældende system. Dette vil i sidste ende give mulighed for at skræddersy og tilpasse systemerne for fuld effektivisering og optimering af driften, hvilket i sidste ende vil give en økonomisk gevinst.

Dette er blot et af flere emner, der vil blive taget op på seminaret.

Kilde: Teknologisk Institut

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127