23948sdkhjf

Bly fra bilbatterier kan anvendes i solceller

Forskere fra MIT har med held genanvendt bly fra gamle bilbatterier i fremstillingen af billige og effektive perovskit-solceller.
Mineralet perovskit har potentiale til at gøre solceller både billigere og mere effektive end de traditionelle silicium-solceller – problemet er blot at perovskit-teknologien kræver brug af bly, hvis udvindingsproces ikke ligefrem bidrager med et miljøvenligt aspekt i fremstillingen af solceller, skriver Ingeniøren.

Nu har forskere fra MIT genanvendt bly fra udtjente bilbatterier til fremstilling af perovskit-solceller. Laget af perovskit i de nye solceller, som gruppen har fremstillet, er blot en halv mikrometer tykt, hvilket betyder at der er bly nok i et enkelt bilbatteri til at fremstille solceller, der kan levere strøm til 30 enfamilieshuse.

Forskere i dag arbejder endvidere på at fremstille perovskit-solceller uden brug af bly. Italienske og britiske forskere har haft held med at erstatte blyet med tin, dog desværre med en noget lavere effektivitet til følge end de blyholdige perovskit-solceller.
Læs mere om: MIT
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078