23948sdkhjf

Politikere: Biogassektoren må på egne ben

En lang række politikere afviser at pumpe flere penge i dansk biogas. Teknologien skulle gerne kunne klare sig selv, lyder det.
Den aktuelle byggerus affødt af fordelagtige støtteordninger i biogasbranchen varer ikke ved – de danske politikere afviser at skyde flere penge efter biogasprojekter, skriver Jyllandsposten.

Puljen med anlægstilskud på 262 mio. kr. har længe været tom og aftalen med den forhøjede afregningspris nedtrappes frem mod 2020.

Hos Enhedslisten siger energiordfører Per Clausen, at anlægstilskuddene og de gunstige afregningspriser var tiltænkt som en kickstart og ikke som en permanent ordning, og hos Det Konservative Folkeparti siger energiordfører Mike Legarth.

- Vi strakte os til det yderste med de tilskud, der blev indført i energiforliget. Biogas modtager meget høje støttesatser. Målet er, at den støtte skal sætte gang i en udvikling og modning af branchen, så den efter nogle år kan stå på egne ben. Vi skal ikke opbygge en sektor, som permanent er afhængig af massive anlægstilskud og meget høje afregningspriser. Derfor kan jeg ikke love flere penge til biogas.

Regeringens mål siden 2009 har været, at 50 procent af al husdyrgødning fra dansk landbrug inden 2020 skal anvendes til produktionen af biogas. En målsætning; der kun nås, hvis der bygges 40-50 nye, store biogasanlæg over de kommende år, en udbygning; der kun realiseres såfremt politikerne fastholder tilskuddene eller etablerer nye anlægspuljer. Derfor opfordrer Mike Legarth til, at man vurderer hvorvidt en 50 procents målsætning overhovedet er realistisk.

Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) siger at forligskredsen inden årets udgang vil mødes og drøfte situationen i biogassektoren.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125