23948sdkhjf

Første 6 MW Siemens-mølle opført i Dong-havmøllepark

Den første af 35 Siemens 6MW-vindmøller til kommercielt brug er netop opført i Dong Energys havmøllepark Westermost Rough.
Havmølleparken Westermost Rough er det første projekt, hvor næste generation af Siemens 6 MW-møllen bliver anvendt kommercielt – hvilket er et vigtigt skridt i at indfri Dong Energys strategi om at nedbringe prisen på energi. Med en kapacitet på 210 MW vil havmølleparken levere strøm svarende til cirka 210.000 husstandes årlige forbrug.

Skelsættende begivenhed
- Dette er en skelsættende begivenhed i projektets anlægsfase, og vi vil i den forbindelse gerne sige tak for den store indsats, som Dong Energy-teamet og vores partnere og leverandører har ydet, siger projektchef i Dong Energy for Westermost Rough Duncan Clark, og han tilføjer:

- Det er første gang, vi har opført Siemens 6 MW-møllen med en rotor-diameter på 154 m i kommerciel skala. Møllen har allerede gennemgået en række test på mindre demonstrationsprojekter, og den repræsenterer en markant ændring i forhold til at levere mere energi fra færre vindmøller.

Også Michael Hannibal CEO Offshore i Siemens Wind Power er begejstret for den nye store mølle:

- Blot få dage efter vores D6-vindmølle opnåede sin endelige certificering, er den klar til kommerciel drift. Vi er meget stolte af at nå denne milepæl i vores bestræbelser på at øge effektiviteten og reducere prisen på offshore vindenergi med vores innovative direct drive-teknologi, siger han.

Opførelsen af de i alt 35 møller forventes afsluttet i løbet af første halvår 2015. Offshorearbejdet udføres af installationsfartøjet Sea Challenger ejet af A2Sea.

Dong i Storbritannien
Westermost Roug ligger cirka 8 km fra kysten ud for Holderness på den britiske østkyst og er den ene af to havmølleparker, som Dong Energy er ved at opføre i Storbritannien. Den anden havmøllepark er West of Duddon Sands på vestkysten. De to havmølleparker, som vil blive idriftsat i henholdsvis 2015 og 2014, har en samlet kapacitet på mere end 500 MW.

Opførelsen af Westermost Rough styres af et team på ca. 50 personer på Dong Energys kontor på Fish Dock i Grimsby på den engelske østkyst. På Royal Dock i Grimsby er den permanente base til drifts- og vedligeholdelsesorganisationen, der skal drive og vedligeholde parken over dens 25-årige levetid, også ved at blive opført.

Havmølleparken Westermost Rough er et joint venture mellem Dong Energy (50 %) og dets partnere Marubeni Corporation (25 %) og britiske Green Investment Bank (25 %).
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141