23948sdkhjf

Norsk drage-kraftværk skal stå sin prøve

Det norske selskab Kitemill har bygget en drage, der kan producere fem kilowatt, og planerne er på sigt at bygge drager, der kan levere to til tre megawatt. Men først skal fem-kilowatt-dragen stå sin prøve på en nedlagt militærbase.
Det skriver Teknisk Ukeblad ifølge Ingeniøren.

I løbet af en månedstid vil norske Kitemill således på den nedlagte norske militærbase Lista i det sydlige Norge for første gang teste en prototype til en selvstyrende drage, der skal levere energi. Indtil nu har simuleringer og forsøg med dragen, mens den har været styret af mennesker, vist, at den i 450 meters højde kan levere den forventede energi, men den forestående test skal gennemføres med en robot ved styrepinden.

Energien fra dragen genereres af et udløb af dragens line, der er koblet til et spil. Under udløb bevæger dragen sig i cirkler i netop det område, hvor vinden trækker kraftigst. Når linen er løbet helt ud, bliver dragen langsomt trukket ind og gjort klar til et nyt udløb. Når spillet trækker dragen ind sker det, mens dragen placerer sig i en vinkel, hvor vindmodstanden er så lav, at den kun forbruger to procent af den genererede energi. Det skriver forskning.no ifølge Ingeniøren.

Kitemill tester i denne omgang en drage, der kan levere fem kilowatt, men selskabet har planer om drager i størrelsen to til tre megawatt i 2020.

Fordelen ved drageenergien er ifølge Kitemill, at materialeforbruget blot udgør omkring en tiendedel af forbruget til vindmøller med den samme effekt. Samtidig mener selskabet, at dragerne kan producere energi i flere timer om året end vindmøller. Det skriver Ingeniøren.

Originalartikel: http://ing.dk/artikel/norsk-drage-kraftv...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.832