23948sdkhjf

Endnu en hollandsk storordre til Siemens

Siemens skal levere og servicere i alt 48 3MW-møller til den hollandske Westermeerwind-havmøllepark. Med støtte fra blandt andet den danske eksportkreditfond, EKF, kom finansieringen fredag endeligt på plads.
Det er anden gang på få måneder, at Siemens modtager en større hollandsk ordre. I maj kunne vindmølleproducenten således offentliggøre en ordre på 600 MW til den hollandske Gemini-havmøllepark.

Blandt andet Danmarks Eksportkredit, EKF, har været med til at gøre den seneste ordre til en realitet ved i forbindelse med projektet at stille en garanti på omkring en halv milliard kroner.

- EKF har en unik viden om projektfinansiering af offshore vindmølleparker. I samarbejde med en række erfarne banker danner vi et stærkt finansielt team bag projektet, lyder EKF’s direktør Anette Eberhard.

Vindmølleparken vil kunne levere strøm til omkring 160.000 husholdninger, og efter krav fra de hollandske myndigheder vil lokalbefolkningen få mulighed for at investere i den kommende vindmøllepark. Parken forventes at være driftsklar ved udgangen af 2015.

Samlet set forventes Wind Farm Westermeerwind at koste omkring 400 millioner euro svarende til godt tre milliarder danske kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127