23948sdkhjf

Biogasledning skudt i gang

Ringkøbing-Skjern Forsyning er nu i gang med at virkeliggøre et projekt, der skal etablere et biogasnet under datterselskabet Bioenergi Vest A/S.
Selve rygraden i projektet, nemlig det ledningsnet, der skal føre biogassen fra decentrale biogasanlæg og hen til aftagere, er nu ved tage form.

Det sker i første omgang ikke i form af gravemaskiner, men med at få truffet aftaler om tinglysning af ledningsføring på 150 lodsejeres jord over en strækning på 40 km. Der skal træffes aftale med hver enkelt lodsejer, men administrerende direktør Finn Jessen ser frem til det kommende arbejde:

- Det er en stor opgave at få alle aftaler på plads, men vi har valgt at informere de pågældende lodsejere meget grundigt, og inviteret dem til informationsmøder, hvor man kan stille spørgsmål. Vi håber selvfølgelig på den baggrund, at processen kommer til at forløbe som planlagt, siger han.

Finn Jessen oplyser, at hver lodsejer får udbetalt deklarationserstatning, straks tinglysningen er registreret. Erstatningen, som følger satserne i landsaftalen for 2014 for vand- og spildevandsledninger udbetales altså, før ledningen er lagt i jorden. Når ledningen efter planen lægges i jorden i efteråret 2015 klarlægges erstatninger for afgrødetab og strukturskade.

Ledningen er første skridt i en lang proces, der kommer til at vare indtil april 2016, hvor den første gas forventes solgt.

- Næste skridt i forhold til offentligheden er de nabomøder, vi afholder i efteråret på de steder, hvor de tre biogasanlæg placeres. Det gør vi i passende tid, inden den offentlige høringsfase starter, udtaler Finn Jessen.

Efter planen skal alle aftaler være på plads ultimo august måned.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11