23948sdkhjf

Nyt udviklingsprojekt for danske biogasanlæg

I samarbejde med biogasbranchen har Energistyrelsens Biogas Taskforce igangsætter et udviklingsprojekt for danske biogasanlæg. Projektet skal hjælpe biogasanlæg med at udvikle og effektivisere biogasproduktionen.
Udviklingsprojekt, som igangsættes for danske biogasanlæg, har særligt fokus på brugen af halm, dybstrøelse og andre nye biomasser til biogasproduktion. Projektets mål er således at understøtte anlæggenes anvendelse af disse nye biomasser.

Danske biogasanlæg inviteres nu til at deltage i projektet. De deltagende anlæg vil få faglig feedback på anlæggets drift fra projektets fagfolk og bistand til at afprøve nye biomasser og til at dokumentere resultaterne.

- Biogasanlæggene står overfor en række udfordringer. En af dem er at finde biomasse nok til produktionen. Samtidig er der mangel på dokumenterede driftserfaringer med nye typer biomasse til biogas. Projektet skal gøre det lettere for biogasanlæggene at overkomme udfordringerne ved at stille faglig bistand og videndeling til rådighed, siger Bodil Harder, der er projektleder for Biogas Taskforce i Energistyrelsen.

Projektet gennemføres i samarbejde med Henrik B. Møller, Aarhus Universitet og Kurt Hjort-Gregersen, AgroTech. Karl Jørgen Nielsen, PlanEnergi, er projektleder. I styregruppen sidder Bruno Sander Nielsen, Brancheforeningen for Biogas og Foreningen for Danske Biogasanlæg, Aage Siig Christensen og Lars Ellegaard, BWSC.

Der vil blive afholdt workshop for interesserede anlæg den 4. september kl 10 – 15 i Odense.

Projektet er et led i Biogas Taskforce’ arbejde med at understøtte biogasudbygningen i Danmark.

Læs mere om projektet på Energistyrelsens hjemmeside .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094