23948sdkhjf

Nyt samarbejde skal booste Pipeteqs salg

For at styrke salget af en ny type pumpesystem til fjernvarmeledningsnet har firmaet Pipeteq indgået et samarbejde med Fjernvarme Fyn og studerende ved Svendborg International Maritime Academy.
Firmaet Pipeteq, som designer og udvikler rørsystemer til fjernvarmenettet, har udviklet et koncept for en såkaldt "boosterstation", som nedsætter energitabet i rørsystemerne. Ved at indsætte pumpen på strategiske steder på fjernvarmenettet kan man nedsætte energiforbruget, fordi hovedpumpen aflastes, samtidig med at der sikres varmt vand i rørnettets afkroge.

For at styrke salget af boosterstationen har Lars Ehlern Bech, administrerende direktør i Pipeteq, indgået et samarbejde med en gruppe studerende ved SIMAC (Svendborg International Maritime Academy) og Fjernvarme Fyn.

Topkarakter til de studerendes indsats
De studerende fra SIMAC har lavet en model til at analysere, hvor i rørnettet pumpen med størst effekt kan placeres. Ud fra denne model har de studerende i første omgang udført beregninger på et specifikt område i Fjernvarme Fyns net for om det kan betale sig at indsætte en boosterpumpe. Resultat vil Fjernvarme Fyn holde op mod sin egne beregninger og modeller, og ud fra dette resultat vurdere om Pipeteq skal teste sin boosterstation i deres fjernvarmesystem.

- Det har været meget konstruktivt at arbejde sammen med de studerende fra SIMAC. De studerende har i forvejen et godt afsæt i at arbejde med energioptimeringer, da det er en af spidskompetencerne, når de en dag er færdige som maskinmestre. Derfor var det ikke svært at komme i gang med projektbeskrivelse og opgaveforståelsen. Det er forbavsende få input, jeg skulle give for, at opgaven blev forstået og løst, siger Lars Ehlern Bech, direktør i Pipeteq. De studerende fik i øvrigt 12 for deres analyseopgave ved eksamen på SIMAC.

Stort potentiale i præfabrikerede boosterstationer
Hos Fjernvarme Fyn har man lavet sine egne beregninger og har allerede indkøbt et par boosterstationer til at indsætte i driften til forsyning af nye områder.

- Vi ved med sikkerhed, at der er penge og energi at spare. Fjernvarme Fyn afvejer i dag selv løbende, hvor det kan betale sig at indsætte boosterstationerne i det eksisterende fjernvarmenet. Løsning med en præfabrikeret boosterstation, i modsætning til boosterstation, der bygges på site, gør selve indbygning af nye boosterstationer i nettet mere fleksibelt.

Et område hvor Fjernvarme Fyn også ser muligheder for at anvende præfabrikerede boosterstationer er i byområder, hvor fremløbstemperatur skal optimeres for at reducere energitab. Her kan præfabrikerede pumpestationer anvendes som blandestationer. Temperaturoptimering i nettet er et område, som der i dag er stort fokus på ved Fjernvarme Fyn

Præfabrikerede boosterstationen som produkt er der et væsentligt potentiale i – også med hensyn til eksport, vurderer Henrik Thomsen, projektleder El og SRO fra Fjernvarme Fyn. Pipeteq tilbyder nemlig – udover selve pumpestationen – at lave beregninger på, hvor i rørsystemet det kan betale sig at indsætte stationen. Det er viden, der er værdifuld for mindre forsyningsselskaber, der ikke selv har ressourcer til at udføre nødvendige beregninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093