23948sdkhjf

Nyt selskab vil opsætte 110 havvindmøller

European Energy er navnet på projektselskabet, som har planer om to havmølle-projekter med en effekt på 600 megawatt. Et konsortium, der skal stå for investeringerne, er ved at være på plads.
Det skriver Børsen.

Konkret drejer det sig om projekterne Jammerland ved Kalundborg med 60 vindmøller på hver 6 megawatt samt Omø-projektet, der tæller 50 vindmøller, også på hver 6 megawatt.

Alt sammen vil projektselskabet European Energy, som har 41 ansatte og kontor i forskerparken Scion DTU, gennemføre for en pris, der ligger langt under projekter som fx Dong Energys Anholt Havmøllepark.

Hermed vil man vise, at prisen for vindstrøm fra havmølleparker skal – og kan komme – ned.

50 procent mindre udgifter end ved Anholt
European Energy har således som mål at projekter skal kunne finansieres ved markedsprisen plus støtte på 25 øre pr. kilowatttime.

Det skal blandt andet lade sig gøre ved at gennemføre havmølleprojekterne som åben dør-licenser, der ikke kræver udbud og hvor ansøgerne selv skal sikre sig, at man lever op til gældende krav.

- Vi planlægger projekter, hvor alle omkostninger fra starten er skrabet helt ned. Vi er langtfra et selskab af Dong Energys størrelse, men vi arbejder med koncepter, hvor vi samarbejder med eksterne selskaber om at gøre projekterne så billige som muligt, siger Knud Erik Andersen, administrerende direktør i European Energy, til Børsen.

Målet er ifølge direktøren at gennemføre projekter for 50 procent mindre end det var tilfældet med Anholt-havmølleparken.

Konsortium falder på plads
Ifølge Knud Erik Andersen er man i gang med at etablere et konsortium, der skal stå for investeringerne i Jammerland- og Omø-projekterne.

Til Børsen fortæller European Energy-direktøren desuden, at konsortiet har to internationale – men unavngivne – investorer på plads. Samtidig arbejder man med at få aftale med andre investorer af samme type.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078