23948sdkhjf

Energiministeren bakker op om skifergas

Det giver god mening at bringe mere dansk naturgas på markedet - også skifergas, lyder det nu fra Rasmus Helveg Petersen.
Det skriver Berlingske Business.

Hvor regeringen tidligere har været tilbageholdende i forhold til udmeldinger om udvinding af skifergas i den danske undergrund, er der nu klar tale fra endnu en minister.

- Regeringen har en ambitiøs plan for at omstille det danske energisystem til at blive baseret på vedvarende energi. Men fossile brændsler vil være en vigtig del af energisystemet i både Danmark og i resten af verden i mange år endnu. Derfor kan der også være god mening i at bringe mere dansk naturgas på markedet. Det kan være naturgas fra nye gasfelter i den danske del af Nordsøen eller fra skiferlag i den danske undergrund, lyder det ifølge Berlingske Business fra klima-, energi- og bygningsministeren i et skriftligt svar til folketingsmedlem Lars Christian Lilleholt om, hvorvidt ministeren støtter udvinding af skifergas i Danmark.

Den klare udmelding er i tråd med erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen, som tidligere har meldt sin støtte til brug skifergas frem mod 2050.

Læs også: Skifergas skal skabe danske arbejdspladser

Et stort flertal i Frederikshavn byråd gav sidste måned tilladelse til, at der bliver foretaget en prøveboring efter skifergas på en mark mellem Dybvad, Østervrå og Flauenskjold. Et konsortium, som består af franske Total og den statsejede Nordsøfond, kan dermed begynde at lede efter skifergas i undergrunden.

Læs også: Skifergas for fuld udblæsning
Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111