23948sdkhjf

Spildevand bliver til fjernvarme i Fredericia

Fredericia Spildevand og Energi A/S og Trefor skaber nu en ny sammenhæng i miljø- og energikredsløbet. Overskudsvarmen fra Centralrenseanlægget på Røde Banke går direkte i varmerørene i Erritsø.
Samarbejdsaftalen mellem Fredericia Spildevand og Energi (FRSE) og Trefor blev underskrevet ved en reception tirsdag den 24. juni 2014, hvor såvel Lars Ejby, formand for FRSE, som Knud Steen Larsen, adm. direktør i Trefor, udtrykte stor tilfredshed med aftalen og det fremtidige samarbejde.

Aftalen mellem FRSE og Trefor betyder, at FRSE leverer overskudsvarme til fjernvarmenettet svarende til at kunne opvarme mere end 100 husstande i Erritsø.

Fra spildevand til CO2 neutral varme
Flere spildevandsselskaber har allerede gennem nogen tid har produceret begrænset varme til salg på fjernvarmenettet. FRSE og Trefor udvider nu det perspektiv ved at indvinde varme andre steder på Centralrenseanlægget på Røde Banke.

Når der renses spildevand på Centralrenseanlægget på Røde Banke, produceres der samtidig en del biogas ved forgasning af spildevandsslammet. Biogassen forædles til naturgas, der bruges i procesanlægget, og hvis der er mere gas i overskud, bliver det brugt i gasmotor eller på renseanlæggets dampkedel.

FRSE er atypisk ved, at procesanlægget koger spildevandsslammet. Dette giver en større gasproduktion og hermed en mindre slammængde, som efterfølgende skal håndteres. FRSE udnytter altså biogassen der, hvor den giver den bedste miljøgevinst – hvilket kommer både borgere og miljøet til gode. Borgerne får billigere spildevandsrensning, og der skabes CO2 neutral varme med vedvarende energi.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.197