23948sdkhjf

Tysk havmøllepark leverer ubrugelig strøm

Den tyske havmøllepark Bard 1 har på grund af en brand stået stille siden marts. Genåbningen er nu udskudt, da man har opdaget at møllerne producerer ubrugelig el.
En talsmand for netoperatøren Tennet fortæller til Norddeutscher Rundfunk, at havmølleparken Bard 1 producerer "beskidt" el, derfor er genåbningen af de 80 møller i parken endnu engang udskudt, skriver Ingeniøren.

Havmølleparken med 80 møller på hver 5 MW har ligget stille siden marts – genåbningen er udskudt nu for femte gang, hvilket skyldes at den el, der produceres ikke er i god nok kvalitet til det tyske elnet. Årsagen her til kan være, at vekselstrømmens frekvens ikke ligger konstant på de 50 Hz, som vi også benytter i Danmark, eller at der er for megen støj på sinuskurven.

Koster 1 mio. euro om dagen
Når Bard 1 ligger stille koster det knap 1 mio. euro om dagen. Penge, der enten skal betales af netoperatøren eller vindmølleoperatøren – alt afhængig af om fejlen findes i transformerstationerne eller vindmøllerne.

Allerede i januar var der problemer med Bard 1 - her var det transporten og konverteringen af strøm fra havmøllerne til fastlandet, der var problemet. Senere blev møllerne standset gentagne gange på grund af overbelastning i systemet og til sidst måtte man helt indstille produktionen, da en brand hærgerede en transformerstation i marts.

Nu er det så ”beskidt” strøm, der holder vingerne fra at snurre.

Bard 1 åbnede i august 2013 og kostede over to milliarder euro.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109