23948sdkhjf

Vindbranchen betaler prisen for regeringens vækstplan

En reduktion i udbygningen af vindenergi, i det omfang regeringen og Venstre er blevet enige om for at finansiere sin vækstpakke, vil frem mod 2020 koste mere end 6000 job i vindsektoren.
Det skriver Børsen på baggrund af beregninger, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har foretaget for avisen.

En udskydelse af Kriegers Flak med to år og en reduktion i udbuddet af kystnære vindmøller på 100 MW kommer til at kunne mærkes i den danske vindmølleindustri. Ifølge beregningerne vil mere end 6000 job i sektoren gå tabt frem mod 2020.

AE-Rådets beregninger viser således, at der isoleret set går 1500 job tabt som følge af, at der fra 2015 til 2020 skal opstilles færre kystnære vindmøller end hidtil planlagt. Og dertil kommer små 5000 job, der i forbindelse med en udskydelsen af Kriegers Flak vil gå tabt i årene frem mod 2020. De kommer så til gengæld efter 2020, når projektet tager fart.

Men kan man så regne med, at det bliver til noget? Det sætter direktør i Bladt Industries, Peter Rindebæk, ifølge Børsen spørgsmålstegn ved.

- Det er skadeligt for dansk industri, at vi ikke er faste i kødet på vores energipolitik. Det gør, at der ikke er nogen, der har tillid til det. Hvem tror på, at det ikke kan blive udskudt en gang mere? Siger han til avisen.
Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078