23948sdkhjf

VEKS sænker prisen på fjernvarme

At regeringen valgte ikke at indføre forsyningssikkerhedsafgiften på biomasse betyder, at VEKS har kunnet nedsætte den variable varmepris fra 110 til 95 kr./GJ.
Fra 1. juli 2014 nedsætter VEKS den variable varmepris fra 110 til 95 kr./GJ . Det har VEKS’ bestyrelse netop vedtaget.

Den mest iøjnefaldende forklaring på prisfaldet er, at regeringen valgte ikke at indføre forsyningssikkerhedsafgiften på biomasse. VEKS havde naturligvis indregnet den nye afgift i budgettet for 2014.

- I VEKS puger vi ikke penge sammen, fastslår VEKS’ formand Steen Christiansen, borgmester i Albertslund Kommune. Derfor valgte en enig bestyrelse at nedsætte prisen, så fjernvarmekunderne på Vestegnen straks kan mærke konsekvensen af VEKS’ faldende omkostninger.

Andre faktorer spiller også ind på prisfaldet, eksempelvis er prisen på varmen fra Vestforbrænding faldet.

- VEKS’ økonomi er transparent, bemærker Lars Gullev, VEKS’ direktør. Derfor indregner vi VEKS’ overskud fra 2013 direkte i VEKS’ faste pris, som nu falder 25 procent.

Det samlede fald i VEKS’ pris kan i 2014 for en typisk bolig på Vestegnen betyde en besparelse på op til 800 kroner.

Om Veks
VEKS er et transmissionsselskab for fjernvarme. Rørsystemet overfører kraftvarme og overskudsvarme fra affaldsforbrænding til 20 lokale fjernvarmeselskaber, der dækker 150.000 husstandes varmeforbrug.
I disse år udvider VEKS fjernvarmeforsyningen blandt andet i Køge, hvor selskabet ejer og driver Køge Kraftvarmeværk og Køge Fjernvarme.

VEKS er et interessentskab mellem 12 kommuner på Vestegnen: Albertslund, Brøndby, Glostrup, Greve, Hvidovre, Høje Taastrup, Ishøj, Køge, Roskilde, Rødovre, Solrød og Vallensbæk. VEKS har 64 medarbejdere.

Læs mere om: VEKS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079