23948sdkhjf

København godkender fjernkøling i Ørestad, Sydhavn og Nordhavn

Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune har netop godkendt Hofors ansøgning om etablering af fjernkøling i Ørestad, Sydhavn og Nordhavn samt en udvidelse af det allerede etablerede fjernkølingsnetværk i Adelgade og Tietgensgade.
Godkendelsen er alene en tilladelse til, at Hofor Fjernkøling, såfremt der er kunder til det, kan etablere fjernkølingsanlæg.

Hofors ansøgning om etablering af fjernkøling i Ørestad, Sydhavn og Nordhavn og en udvidelse af det eksisterende fjernkølingsanlæg i Adelgade og Tietgensgade er netop blevet godkendt af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune.

Etablering af fjernkøling i Ørestad, Sydhavn og Nordhavn.
Hofor Fjernkøling har vurderet fjernkølingspotentialet i Ørestad, Sydhavn og Nordhavn og i områderne omkring de eksisterende køleanlæg i Adelgade og Tietgensgade. Vurderingen er lavet på baggrund af eksisterende kølebehov, restlevetid for eksisterende konventionelle køleanlæg og gældende lokalplaner.

Hofor Fjernkøling vurderer, at fjernkølingspotentialet, potentielle el-besparelser og CO2-reduktioner i 2025 for de tre bydele er som følger:
  • Ørestad: 60 MW, 154 GWh/år og 28182 tons
  • Sydhavn: 40 MW, 103 GWh/år og 18849 tons
  • Nordhavn: 40 MW, 103 GWh/år og 18849 tons

Potentialet i Tietgensgade og Adelsgade
Kølecentralen i Adelgade har i dag en kapacitet på 15 MW, og den i Tietgensgade har en kapacitet på 18 MW. Hofor Fjernkøling har vurderet, at kølecentralerne i Adelgade og Tietgensgade har et kundepotentiale, der svarer til, at begge centraler kan udvides til at have en kapacitet på 30 MW.

Hofor Fjernkøling vurderer, at fjernkølingspotentialet, potentielle el-besparelser og CO2-reduktioner i 2025 for udvidelse af de to kølecentraler er som følger:
  • Adelgade: 15 MW, 38,5 GWh/år og 7046 tons
  • Tietgensgade: 12 MW, 33,5 GWh/år og 6131 tons

Projektet fremadrettet
HoforFjernkøling forventer, at udvidelsen af de eksisterende kølecentraler igangsættes i 2018. For de nye områder forventer Hofor Fjernkøling, at der kan etableres midlertidige kølecentraler i 2016. De midlertidige kølecentraler vil blive erstattet af permanente installationer, når kundegrundlaget tillader det.

Både udvidelsen af de eksisterende kølecentraler og etableringen af fjernkøling i de nye områder vil primært være styret af tilgangen af nye kunder.

Ovenstående er estimeret på baggrund af Hofor Fjernkølings dialog med potentielle nye kunder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11