23948sdkhjf

Regeringen skaber klarhed om PSO-gebyret

Klima-, energi- og bygningsministeren har nu sendt en fremskrivning af omkostningerne ved energiforliget til Folketinget. Dermed er der ifølge ministeriet skabt klarhed om forliget, inden forhandlingerne om regeringens vækstudspil.
Fremskrivningen viser, at både private husstande og virksomheder vil opleve, at den samlede udgift til strøm vil være lavere i 2020, end man forudsagde, da energiforliget blev indgået. Det er tilfældet, selvom omkostningerne til at finansiere energiforliget vil være 1,5 milliarder kroner højere end forudsat. Det oplyser Klima-, Energi- og Bygningsministeriet i en pressemeddelelse.

Forklaringen er, at PSO-gebyret hænger nøje sammen med elprisen. Hvis elprisen falder, stiger PSO-gebyret. Stigningen i gebyret er dog mindre, end faldet i elprisen.

- Fremskrivningen kan være med til at fjerne nogle af myterne i debatten. Den almindelige husstand og virksomhed vil ikke få øgede udgifter på grund af energiforliget. Det er selv sagt glædeligt, at vi kan gennemføre den grønne omstilling uden uventede ekstraudgifter for danskerne, lyder det fra klima-, energi, og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen.

Mindre elregninger både til virksomheder og husholdninger
I det seneste år er elprisen faldet. Det betyder, at finansieringsomkostningerne i forbindelse med energiforliget stiger fra 3,4 til 4,9 milliarder kroner i 2020. Pengene går blandt andet til at støtte vedvarende energi.

Den lave elpris betyder imidlertid, at en husstand, der bruger 4000 kWh om året, i 2020 vil få en elregning, der er 343 kroner mindre end forudsagt, da energiforliget blev indgået. En virksomhed, der bruger 35 millioner kWh, vil slippe 2,4 millioner kroner billigere end antaget ved energiaftalens indgåelse.

- Selvom virksomhederne slipper billigere, end vi regnede med, er der stadig virksomheder, der oplever, at elregningen hæmmer deres konkurrenceevne. Derfor har regeringen i vækstudspillet fundet 5,8 milliarder kroner, som vi vil bruge til at lempe PSO-gebyret, siger Rasmus Helveg Petersen.

Fremskrivningen er sendt til Folketinget som et svar på et spørgsmål fra partiet Venstre. Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen forventer, at fremskrivningen vil blive en del af beslutningsgrundlaget i forbindelse med forhandlingerne om regeringens vækstudspil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079