23948sdkhjf

Boligselskab spænder ben for fjernvarmeudvidelse

Boligforeningen B42 og Gråsten Fjernvarme vil begge gerne anlægge fjernvarme til Egernsund, men uenighed om prisen er blevet en stopklods for projektet.
Det skriver Jydske Vestkysten.

Gråsten Fjernvarme og Boligforeningen B42 har i flere år forhandlet om, at fjernvarmeselskabet skulle forsyne boligforeningens 117 boliger med fjernvarme. Og i forbindelse med en større renovering af rækkehusene i Skovparken i Egernsund er der endda blevet lavet et ledningsnet til fjernvarme. Men parterne kan imidlertid ikke nå til enighed omkring en tilslutningsafgift og en mulig overdragelse af nettet til Gråsten Fjernvarme. Og der er ikke umiddelbart udsigt til en løsning.

Hvis Gråsten Fjernvarme skal kunne forsyne Egernsund med fjernvarme, vil det kræve en fjernvarmeledning under vandet fra Gråsten til Egernsund, hvilket er en bekostelig affære. Det betyder, at 80 procent af boligerne i Egernsund skal tilslutte sig fjernvarmen, før det økonomisk kan betale sig for Gråsten fjernvarme. Fjernvarmeselskabet må nemlig ifølge varmeforsyningsloven ikke begynde et projekt som i Egernsund, før der er kunder nok, som vil slutte sig til. Og da 27 procent af boligerne i Egernsund hører under boligforeningen, kan fjernvarmeprojektet ikke realiseres uden B42.

- Det er en skam for Egernsund, som ikke kan få fjernvarme, og for CO2-udledningen. Men vi vil ikke betale fuld tilslutningsafgift, siger Mikael Jensen, direktør for B42, til Jydske Vestkysten. Han tilføjer, at boligforeningen har en prisliste, som de ikke kan differentiere fra, og at han vil blive fyret, hvis de gør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062