23948sdkhjf

Olie-potentialet i Danmark stadig stort

Danmark har fortsat meget store mængder olie liggende i Nordsøen som en ekstra ressource.
Indvinding af Danmarks olie og gas bidrager til at opretholde vores levestandard. Statskassen har alene i 2013 modtaget næsten 7 mia. kr. i skat og udbytte fra Nordsøfonden.

Rapporten ”Potentialet i Nordsøen – Tre vækstmotorer til realisering” udgivet af den danske olie- og gasindustri fastlår, at der fortsat er store mængder olie i den danske del af Nordsøen.

Sikker energiforsyning
Produktionen af olie og gas er samtidig en sikker kilde til energi, og netop sikker energiforsyning er en international politisk udfordring. De seneste års faldende produktion fra dansk område kræver, at der forsat arbejdes på at optimere efterforskningen og indvindingen, blandt andet ved at nedbringe omkostningerne.

Forbedring af dansk olieproduktion
Regeringen har i foråret 2014 igangsat et arbejde med at udforme en langsigtet, national strategi for optimering af indvindingen af olie og gas fra Nordsøen. Strategien laves i samarbejde med oliebranchen, og Nordsøfonden vil bidrage aktivt til arbejdet.

Strategiarbejdet kan desuden drage nytte af, at Nordsøfonden sammen med de øvrige partnere i DUC opretter et nyt forskningscenter, hvor indsatsen er direkte rettet mod at forbedre dansk olie- og gasproduktion.

Status 2013
Nordsøfondens andel af produktionen i DUC var i 2013 11,4 mio. tønder olie, mens andelen af gasproduktionen samlet var knap 800 mio. m3 gas.

Produktionen fra Nordsøen har betydet, at Nordsøfondens samlede omsætning i 2013 nåede 9 mia. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094