23948sdkhjf

Solen skinner over Hundested

Det ser ud til at Hundested Varmeværk får sit ønske om et nyt solvarmeanlæg til 25 mio. kr. opfyldt. Byrådet har givet sit ja.
Allerede i december 2013 igangsatte byrådet i Halsnæs Kommune arbejdet med en ny lokalplan for solvarmeanlægget beliggende i umiddelbar nærhed af Hundested Varmeværk. I marts godkendte kommunen salget af en grund i Torup til opførelse af anlægget, og forleden stillede byrådet garanti for et lån til varmeværket på 24 mio. kr. og gav tilladelse til varmanlægget i henhold til varmeforsyningsloven. Det oplyser SN.dk.

Sol erstatter flis
Hundested Varmeværk ønsker at opføre solvarmeanlægget på nabo-matriklen og håber at byggeriet kan påbegyndes inden udgangen af 2014, hvorved der stadig er mulighed for at søge tilskud.

- Vi glæder os over, at vi er kommet så langt. Først gang vi prøvede at komme i gennem med alternativ energi var i 2002 med flis, men der blev sat en kæp i hjulet. Først nu er det lykkedes at finde noget med samfundsøkonomisk gevinst, siger Ole Riis, bestyrelsesformand på Hundested Varmeværk A.m.b.a.

Han suppleres af Bertil Nyenstad (S), medlem af Miljø- og Teknikudvalget i Halsnæs Kommune.

- Der er både i byrådet i Hundested og Halsnæs tidligere behandlet sager om, at varmeværket ønsket en anden supplerende fyringskilde til naturgas. Tidligere er det strandet på bestemmelser i Varmeforsyningsloven, der siger, at der skal være en samfundsmæssig gevinst ved at anvende alternative varmekilder (...) Men det kan godt betale sig at blive ved og kæmpe. For nu lykkedes det, siger han.

14.500 m2 solvarme
Solvarmeanlægget består af 1.200 solfangere med et samlet areal på 14.500 m2. Den årlige energiproduktion ventes at lande på 6.400 MWh hvilket svarer til 20 procent af værkets samlede energiproduktion.

Ifølge beregninger fra PlanEnergi vil værket medføre en besparelse for den enkelte forbruger på 5-7 procent om året, mens den samlede samfundsmæssige besparelse over en periode på 20 år vil være på knap 2 mio. kr.

Hundested Varmeværk er i dag 100 procent naturgasfyret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079