23948sdkhjf

ESCO-projekt overgår forventningerne

Arbejdet med at energirenovere 133 kommunale bygninger i Skanderborg er hurtigere færdigt end planlagt. Projektet er blevet billigere end budgetteret, besparelsen større end forventet.
Glenco indgik i 2012 samarbejde med Skanderborg Kommune om at energirenovere 133 kommunale bygninger. Skanderborg Kommune skulle investere 44,2 millioner kroner, og omvendt garanterede Glenco en årlig energibesparelse på 4,87 millioner kroner ved at bruge ny grøn teknologi og mere energivenlige løsninger.

Læs mere: Glenco udfører ambitiøs energiplan i Skanderborg

Arbejdet er nu færdigt – to måneder før tid og 1,4 millioner kroner billigere i forhold til det aftalte. De foreløbige beregninger viser, at energibesparelsen bliver på 5,42 millioner kroner årligt. Den samlede CO2-besparelsen for ejendommene er beregnet til 1.350 ton om året. Det svarer til 14 procent af den årlige CO2-udledning fra Skanderborg Kommune.

- Projektet har været en gevinst hele vejen rundt. Det er imponerende, at vi kan reducere udledningen C02 så markant ved at tænke smartere og indføre ny grøn teknologi på skoler, daginstitutioner og plejecentre, siger en tilfreds udvalgsformand Claus Leick.

Ti procent af den forventede besparelse går tilbage til den enkelte institution. Desuden giver projektet cirka 1,8 millioner kroner ekstra til udvendig bygningsvedligeholdelse i 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094