23948sdkhjf

Geotermi: Varmekunder gør klar til gruppesøgsmål

Energitilsynet lægger op til, at regningen for det kuldsejlede geotermiprojekt i Kvols skal lægges på varmeprisen. Men det vil Komiteen af Kritiske Fjernvarmeforbrugere ikke finde sig i. De varme nu op til et gruppesøgsmål.
Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Ifølge avisen har Kritiske Fjernvarmeforbrugere nu indkaldt til infomøde med henblik på at anlægge et gruppesøgsmål og forhåbentlig forhindre regningen på omkring 165 millioner kroner for det kuldsejlede geotermiprojekt i at lande hos forbrugerne.

- Vi vil civilretsligt have placeret det juridiske og økonomiske ansvar for de 165 millioner kroner i forhold til de 13 millioner kroner den daværende ledelse fik bevilget i 2009 til en undersøgelse af muligheden for at etablere en rentabel produktion af geotermisk varme, siger Flemming Præstegaard, formand for Kritiske Fjernvarmeforbrugere, til Viborg Stifts Folkeblad.

Kritiske Fjernvarmeforbrugere har hyret advokaten Henrik Puggaard fra Lett Advokater i Aarhus til at varetage deres interesser. Han er specialist i gruppesøgsmål.

Ifølge avisen vil Henrik Puggaard i nævnte rækkefølge rette skytset imod:

- Bestyrelsen i Viborg Fjernvarme
- Fjernvarmedirektør Henry Juul Nielsen og fjernvarmeværkets advokat Uffe Steffensen
- Fjernvarmens revisorer
- Rambøll og Ross Engineering samt Energi Viborg

Et gruppesøgsmål kræver opbakning fra mellem 700 og 800 af de 8.000 fjernvarmeforbrugere, men det bliver næppe noget problem at få den tilstrækkelige opbakning. Allerede nu er mere end 800 personer tilmeldt et mail-netværk, skriver avisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11