23948sdkhjf

Ingen olieskat til Dong

Ifølge en kortlægning af oliefirmaernes udvinding og skattebetaling fra Nordsøen i 2012 betalte Dong Energy ikke skat af sin produktion på fem millioner tønder råolie.
Det er P1 Dokumentar der har foretaget kortlægningen af oliefirmaerne, oplyser Avisen.dk.

Kortlægningen afslører at alle lige fra danske OK Benzin og Maersk til amerikanske Hess og Chevron har betalt olieskat i Nordsøen blot ikke Dong.

Bekymring for manglende skatter
Da 19 procent af Dong blev solgt til amerikanske Goldman Sachs gik bekymringen på om det ville betyde tab af skatter til Danmark. Men det ser nu ud til at være skønne spildte kræfter, for ifølge P1 Dokumentars kortlægning har Dong ikke betalt skat fra et af sine største forretningsområder, Nordsøen, i årevis.

Ifølge Dong skyldes den manglende skattebetaling, at man ikke er så langt fremme i sin investeringscyklus som andre selskaber i Nordsøen. Der skal investeres massivt i en årrække, før man kan hive penge op og tjene penge, men skattebetalingen kommer, lyder det fra Dong.

Kommunikationschef i Dong Energy, Karsten Anker Petersen kan dog ikke sige noget om, hvornår Dong begynder at betale skat af den olie selskabet udvinder i Nordsøen, men han understreger at Dong Energy overholder alle skatteregler.

Overinvestering i Hejrefeltet
Frem til i år har nogle særlige lukrative skatteregler været gældende, hvilket har betydet at en invesering i en nybygget boreplatform kunne udløse et fradrag på 250 procent. Dong har netop lavet en stor investering i oliefeltet Hejre i Nordsøen og dermed opnået en stor skatterabat.

Regeringens nye aftale indgået sidste år med Danske Folkeparti og enhedslisten sætter dog en stopper for den store skatterabat.

Finansminister Bjarne Corydon afviser, at Dong har lavet en overinvestering i Hejrefeltet for at opnå skatterabatten.

Originalartikel: http://www.avisen.dk/dong-slipper-for-at-betale-skat-af-nordsoeolie_264661.aspx
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125