23948sdkhjf

Britisk affaldsdilemma er guld værd for danske Xergi

For danske virksomheder som Xergi Limited, der har specialiseret sig i biogas, er England det rene slaraffenland. Mange britiske kommuner står nemlig med et affaldsdilemma, der i sidste ende kan resultere i kommunale konkurser.
Det skriver Børsen.

Når det handler om at forvandle skrald til energi, så er Danmark med helt i front. Og et stigende britisk affaldsproblem, der på sigt truer britiske kommuner med at gå konkurs, fordi det bliver dyrere at komme af med affald på lossepladser, kan blive en guldranet forretning for danske virksomheder med speciale i biogas.

En af de virksomheder er Xergi Limited, der allerede har et solidt fodfæste i England. En af Xergis store markeder er grøntsagsproduktionen, som har opdaget, at der er store fordele ved at tænke i en effektiv og bæredygtig energipolitik, skriver avisen.

- Det er en stor industri i UK, og der er meget skrald i industrien. Det er en branche, hvor strømfordelingen er et stort tema. De bruger meget strøm i deres pakhuse, på udstyr og nedkøling. Det giver en dejlig grøn cirkel, siger Colin Steel, der er landedirektør for det danske energiselskab Xergi Limited, til Børsen.

Det er en ny EU-afgift for deponering af affald, der er skyld i de britiske kommuners dilemma. Afgiften betyder nemlig, at de britiske kommuner skal betale penge for at sende skrald på lossepladsen, og prisen stiger trinvis hver fjerde år, hvilket kan give alvorlige problemer, hvis ikke kommunerne finder løsninger på sine affaldsproblemer.

Originalartikel: http://borsen.dk/nyheder/hvad_kan_vi_dan...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078