23948sdkhjf

Dong Energy glæder sig over britisk støtte til havmølleprojekt

Den danske energigigant glæder sig over meldingen om, at tre af selskabets offshore-udviklingsprojekter vil modtage britisk statsstøtte i form af såkaldte 'FID enabling contracts'.
- Vi er glade for, at alle vores tre FID-kontraktansøgninger er blevet godkendt af den britiske regering, siger adm. direktør Henrik Poulsen og tilføjer:

- Disse tildelinger repræsenterer en vellykket afslutning på hele processen med reform af det britiske elmarked (Electricity Market Reform - EMR), som har været i gang de seneste par år. Det viser, at Storbritannien er et attraktivt sted at investere i offshore-vindenergi – ikke kun på grund af landets betydelige naturressourcer, men også på grund af det stabile investeringsklima, som EMR har skabt.

Brent Cheshire, der er landedirektør for Storbritannien i Dong Energy, siger:

- Disse aftaler giver os mulighed for at skyde investeringer på mere end 5 mia. GBP i vores britiske projektportefølje. De muliggør fortsat vækst og investering i vores britiske forsyningskæde og derudover bidrager de i høj grad til, at vi kan minimere omkostningerne ved offshore-vindenergi til gavn for alle forbrugere.

Med forbehold for at EU-Kommissionen godkender statsstøtten, vil disse aftaler understøtte udviklingen af Dong Energy's offshore-havmølleprojekter Burbo Extension og Walney Extension samt den første gigawatt i Hornsea-projektet.

Når de kommer i drift, vil de tre nye havmølleparker tilsammen kunne levere elektricitet til næsten to millioner britiske husstande.

FID giver sikkerhed
De såkaldte 'FID enabling contracts' blev indført af det britiske Ministerium for Energi- og Klimaændringer for at lukke hullet mellem den britiske 'ordning om forpligtelse til at levere el fra vedvarende energikilder', som har været gældende siden 2002, og de nye rammebetingelser for differencekontrakter, der snart vil træde i kraft i henhold til bestemmelserne i den britiske Energilov fra 2013.

Kontrakterne er konstrueret med henblik på at undgå en afbrydelse i den gradvise introduktion af elmarkedsreformer, der er beregnet til at tiltrække de investeringer, som er nødvendige for at erstatte Storbritanniens energiinfrastruktur. De forsyner virksomheder som Dong Energy med tilstrækkelig sikkerhed til at kunne træffe endelig investeringsbeslutning på projekterne.

Endelig implementering af FID-kontrakterne er betinget af, at EU-Kommissionen godkender statsstøtten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14