23948sdkhjf

Energispare-tilskud giver store energibesparelser hos NRGi

I 2013 realiserede NRGi 82 mio. kWh i energibesparelser - primært ved at give tilskud til energibesparende projekter til både private- og erhverv.
Hvert år er det pålagt de danske energiselskaber at realisere et antal kWh i energibesparelser, og det er netop opgjort, at NRGi i 2013 realiserede 82 millioner kWh. Besparelserne er primært nået ved at give tilskud til energibesparende projekter – både hos private og virksomheder.

- Vi har ydet tilskud til alt fra Ejerforeningen Herman Bangs Have på Frederiksberg til Terma i Lystrup. Det er fra mindre belysningsprojekter med besparelser på 90.000 kWh til store ventilation- og trykluftsanlæg med besparelser på 900.000 kWh, fortæller Morten Wind Andersen, afdelingsleder i Energibesparelser, NRGi Net.

I 2012 blev 2/3 af tilskuddet til private givet til solceller, men det marked er gået helt i stå. Til gengæld er der ifølge NRGi en stigende interesse for varmepumper og biobrændsel.

- Vi har besluttet os for at målrette tilskuddet til private, så det gives til projekter inden for vedvarende energi, primært varmepumpe og biobrændsel. Vedvarende energi er en god investering for mange, og vi kan yde et betragteligt tilskud. Vi har givet tilskud på op til 10.000 kroner, så det kan sagtens være 10 procent af investeringen, siger Morten Wind Andersen.

Store virksomheder er bekendt med ordningen, som tilbydes af alle energiselskaber, men forundersøgelser viser, at mindre virksomheder og private boligejere enten ikke kender til muligheden eller giver op på forhånd, oplyser NRGi.

- Det er ikke omstændeligt at søge tilskud, så hvis man ligger inden for rammerne, så kan det næsten ikke betale sig at lade være. Vi oplever, at især små- og mellemstore virksomheder fejlagtigt tror, det er en uoverkommelig proces, så dem forsøger vi at oplyse om muligheden. Det vigtigste er, at man søger, inden projektet sættes i gang, siger Morten Wind Andersen.
Læs mere om: NRGi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142