23948sdkhjf

Vestas-strategi løfter underleverandører

Mere ansvar og større opgaver har gjort underleverandørerne mere modne og erfarne. Udviklingen glæder både Vestas og underleverandørerne selv.
Underleverandørerne i den danske vindindustri er blevet mere professionelle, hvilket både mærkes i form af skarpere priser og højere kvalitet. Det konkluderer finansdirektør i Vestas, Marika Fredriksson, over for Børsen.

- Nu har væksten i industrien betydet, at markedet for underleverandører er blevet mere interessant. Vi kan i dag finde leverandører, der leverer den rette kvalitet til den rette pris, siger hun.

Løfter i samlet flok
Udviklingen tilskrives den strategi, der blev søsat under den daværende topledelse med Ditlev Engel i spidsen. Tankegangen er, at man lægger flere opgaver ud til underleverandørerne, som derved dygtiggør sig, mens Vestas kan skære i egne omkostninger.

Til gengæld opererer Vestas altså med en forholdsvis lav arbejdskapital, og det kan blive en udfordring ved fremtidig vækst, når indtjeningen skal fastholdes, erkender finansdirektør Marika Fredriksson.

For underleverandørerne er konsekvensen, at der overordnet bliver færre aktører, som til gengæld vokser sig stærkere og mere kompetente. Og det er overordnet positivt, mener Jan Hylleberg, direktør for Vindmølleindustrien.

- Jeg hører om dette fra hele industrien. De store producenter som Vestas lægger flere opgaver ud til underleverandørerne og det har den konsekvens, at de går sammen og løfter opgaverne i samlet flok, siger han til avisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156