23948sdkhjf

Nyt materiale opbevarer solens energi

Forskere har udviklet et materiale, der kan absorbere varme fra solen og opbevare det i kemisk form. Materialet er skræddersyet til opvarmning.
Forskere på MIT har udviklet et omskifteligt materiale til opbevaring af solens energi og til frigivelse af varmen efter behov. Materialet kan anvendes til produktion af elektricitet, men det vil være spild af den lagrede energi – til gengæld er det skræddersyet til at levere varme til bygninger, madlavning eller varmebaserede industriprocesser, skriver Ingeniøren.

Forskerne bruger et kemisk molekule med to forskellige former - en slags tænd- og sluk-tilstand - til absorbering af energien, når solen skinner. Molekylet går så i energilagringstilstand og muliggør længerevarende energiopbevaring. Derefter kan energien frigives ved at stimulere molekylet med en lille mængde varme eller lys, hvorved molekylet slapper af og afgiver varmen.

Molekylet er en slags termisk batteri, der kan bruges igen og igen, det udleder ikke CO2 og forbruger ingen ressourcer.

Forskerne har arbejdet på at udvikle metoden i tre år – fra computeranalyse til et materiale til anvendelse i den virkelige verden. Fremover vil man arbejde på at optimere materialet og gøre det kommercielt tilgængeligt.

Originalartikel: http://ing.dk/artikel/nyt-materiale-til-solceller-opbevarer-energi-naar-solen-ikke-skinner-167782
Læs mere om: MIT
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062