23948sdkhjf

Xergi skal levere midtjysk biogasanlæg

Naturgas Fyn, der i løbet af sommeren igangsætter etableringen af en række nye biogasanlæg i Danmark, har valgt Xergi som leverandør af det første af de planlagte anlæg, som placeres i Holsted i Midtjylland.
Naturgas Fyn forventer i løbet af sommeren at gå i gang med at opføre nye danske biogasanlæg flere steder i landet. Alle anlæg etableres i samarbejde med lokale landmænd, der sørger for tilførslen af biomasse.

Naturgas Fyn har nu skrevet kontrakt om opførelse af det første anlæg i Holsted i Midtjylland. Efter en udbudsrunde har energiselskabet valgt danske Xergi, der har flere end 100 energianlæg i porteføljen, som leverandør af byggeriet. Ole Hvelplund, der er adm. direktør i Naturgas Fyn ser frem til samarbejdet.

- Naturgas Fyn er sammen med de lokale leverandører i gang med en væsentlig og nødvendig udbygning af den danske biogassektor. Vi har behov for, at de anlæg, der etableres nu, etableres smidigt og effektivt og fra starten fungerer teknisk optimalt, så vi sikrer os en stabil drift fra dag ét. Vi glæder os til at få biogassen på det danske naturgasnet og til samarbejdet med Xergi, der har erfaringen og ekspertisen på det tekniske område fra en række forskelligartede anlæg, siger direktøren.

Senere forventer energiselskabet at gå i gang med anlæg i blandt andet Bogense og Heden på Fyn. Leverandør af byggeriet af de øvrige planlagte anlæg forventes udpeget inden for den kommende måned.

Mangeårig erfaring fra Xergi
Xergi har i en årrække markeret sig ved flere internationale anlægsløsninger i blandt andet USA, Storbritannien, Tyskland og Frankrig. Værdien af den opgave Xergi nu står for i Holsted andrager mere end halvdelen af anlæggets samlede projektsum på ca. 200 mio. kr. Med aftalen med Naturgas Fyn bliver Xergi dermed også en væsentlige leverandør til det danske marked. Og det glæder Jørgen Ballermann, direktør i Xergi:

- Vi er meget stolte af det nye samarbejde med Naturgas Fyn og af at skulle deltage aktivt i opbygningen af en dansk biogasproduktion. Vi tilbyder blandt andet en teknologi, der gør det muligt at opnå en høj gasproduktion med mange forskellige typer husdyrgødning, organisk affald og anden biomasse på samme tid. Det tages der godt imod internationalt, fordi det sikrer stabilitet også på lang sigt. Det vil de danske anlæg med sikkerhed også drage fordel af.

Anlæg i trygge hænder
I Holsted, hvor kommunens maskiner allerede er godt i gang med at etablere infrastrukturen til det kommende anlæg Bionaturgas Holsted, er man godt tilfreds med, at der nu er udpeget en leverandør.

Torben Pedersen, som er formand for leverandørforeningen Brørup-Holsted Biogas, der som medejer af det kommende anlæg skal levere biomasse fra foreningens 20.000 dyreenheder, siger:

- Vi er først og fremmest interesserede i at komme så godt og smidigt i gang med biogasproduktionen som muligt. Vi føler, projektet er i trygge hænder og ser frem til at kunne levere de første læs biomasse i det færdige anlæg i foråret 2015 – helt efter planen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078