23948sdkhjf

Det sker: Sidste chance for at påvirke EUs klimamål

Der er 100.000 danske job på spil, når EU i løbet af oktober sætter nye rammer for unionens klima- og energipolitik. Manden, der skal støbe kuglerne, Kilian Gross, vil på konferencen ”Green Growth – on the way to 2030” løfte sløret for konkrete forslag.
Danmark eksporterer hvert år energiteknologi for 61 mia. kr., og der er lidt over 100.000 beskæftiget på grønne arbejdspladser. Med EU’s arbejde mod nye 2030-mål for energi og klima og regeringens ambitiøse grønne vækstplan kan disse tal vokse markant i de kommende år. Det afhænger bl.a. af den konkrete udformning af de politiske mål. Det skriver EnergyVision.dk i sin præsentation af konferencen.

- Hovedlinjerne i EU-Kommissionens 2030 klima- og energimål omfatter en 40 procent reduktion i CO2-udledningen i forhold til 1990. Jeg vil præsentere de første skridt til dette mål, og være interesseret i ideer og forslag til at nå dette mål, siger chefen for EU-Kommissionens energikontor, Killian Gross forud for konferencen.

Når EU's stats- og regeringschefer mødes til efteråret for at godkende de nye mål, er det helt afgørende, at Killian Gross har synliggjort, at målene vil skubbe Europa i retning af en CO2 fri økonomi, vil reducere afhængigheden udefra, og ikke mindst at målene understøtter skabelsen af nye arbejdspladser, hedder det i præsentationen.

Kom og vær med
Medlem af Europa-Parlamentets udvalg for industri, forskning og energi, Britta Thomsen (S), der i disse måneder forhandler Europa-Parlamentets forslag til en kommende 2030 strategi, opfordrer alle med interesse til at møde op.

- Det er i disse måneder, at rammene for ikke bare klima- og energipolitikken, men også for mange tusinder arbejdspladser bliver afgjort, siger Britta Thomsen, der bakkes op af de konservatives medlem af Europa-Parlamentet, Bendt Bendtsen.

- Den grønne omstilling skal vi udnytte til at skabe ny vækst og flere arbejdspladser. Men det kræver en ambitiøs målsætning i EU og bedre vilkår for virksomhederne med lavere skatter, færre afgifter og mindre bureaukrati, siger Bendt Bendtsen.

Konferencen Green Growth – on the way to 2030 finder sted d. 23. april på i Nordkraft i Aalborg, hvor deltagerne vil møde danske MEP’er, DI Energibranchen og Energistyrelsen. Se programmet her .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093