23948sdkhjf

Rådgivningsfirma vil gøre gasmarkedet mere gennemsigtigt

Det sjællandske rådgivningsfirma SRC International A/S er nu klar med en ny onlineauktion til det danske gasmarked. Auktionen skal blandt andet være med til at skabe mere konkurrence på markedet for gas.
SRC International har i mere end ti år rådgivet større danske gasforbrugere omkring blandt andet indkøb af gas, og igennem dette arbejde har virksomheden fået idéen til sit nyeste koncept – online auktionen www.gasmarkedspladsen.dk .

- Når vi har talt med vores kunder, har vi kunnet fornemme, at der var et ønske om større gennemskuelighed på gasmarkedet, siger administrerende direktør, Thorkild Kristensen, til Energy Supply og forklarer, at det ofte kan være svært for gaskunderne at analysere sig frem til, hvilke leverandører der kan give de bedste priser. Ofte foregår den interne procedure ved at man indhenter 3-4 tilbud fra gasleverandørerne, hvorefter man bruger tid på at sammenligne tilbuddene for så at vælge, hvad man tror, er den bedste pris.

- Formålet med Gasmarkedspladsen er at hjælpe vores kunder til altid at få markedets bedste pris på den valgte prisindeksering på det givne tidspunkt, fortæller Thorkild Kristensen og tilføjer, at den nye online auktionsplatform blandt andet gør det muligt at sammenligne ellers svært sammenlignelige leverandørkontrakter, så kunden på den måde kan gennemskue, hvilken leverandør, der reelt tilbyder den bedste pris.

- Det er jo ikke alle gaskunder, der har det helt store maskineri i ryggen til at gennemskue de her kontrakter, siger Thorkild Kristensen, så på denne måde kan vi hjælpe kunderne med at spare ressourcer og man-power, fordi det både er en enklere og mere transparent måde at vælge leverandør på.

Direktøren fremhæver desuden vigtigheden i at foretage den rigtige indeksering.

- Historisk kan vi jo konstatere, af valg af prisindeksering som regel er af større betydning end valg af leverandør. Så rådgivning omkring valg af prisindeksering er noget vi gør meget ud af, tilføjer Thorkild Kristensen.

Kan skabe mere konkurrence
Thorkild Kristensen forventer samtidig, at online auktionen kan være med til at øge konkurrencen på gasmarkedet.

- Alle ved at gasleverandørerne ikke har de store marginer at spille med, men der er alligevel plads til lidt konkurrence, siger han og fortæller, at Gasmarkedspladsen.dk allerede har høstet positive tilkendegivelser fra flere gasleverandører.

Om Gasmarkedspladsen.dk
Gasmarkedspladsen.dk henvender sig til alle private og offentlige erhvervskunder, herunder især industrivirksomheder og fjernvarmeværker. SRC International anslår, at der er omkring 350 potentielle kunder.

På Gasmarkedspladsen.dk kan gaskunderne oprette en auktion, hvorefter leverandører kan konkurrere om at vinde kontrakten. Gaskunderne kan anmode om tilbud på flere forskellige prisindekseringer, for eksempel spotgas relateret til Gaspoint Nordic og NCG, olieindeksering og fastpris. Gaskunderne kan følge med i auktionsbuddene fra leverandørerne i real-time online.

Via auktion-sitet kan kunderne desuden løbende holde sig orienteret om prisudviklingen på gasmarkedet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094