23948sdkhjf

Turnaround skal sikre Logstors indtjening

Ny fransk topchef og kapitalfonden Trition vil med disciplin og struktur sikre Logstors position som en international stærk virksomhed med en stabil indtjening.
I 2012 led rørproducenten Logstor og den daværende ejer Montagu et grusomt tab på over 1 mia. kr. som følge af nedskrivninger. I 2013 er bundlinjen markant forbedret til et underskud på blot 124 mio. kr. Den nye topchef er tilfreds – det handler nemlig ikke længere om markedsandele, men om at tjene penge, skriver dagbladet Børsen.

Topchef Yves Paletta og kapitalfonden Triton har kørt en turnaround i stilling, der fremadrettet skal sikre indtjeningen.

- 2013 var et overgangsår for Logstor, og forbedringerne siden september understreger virksomhedens potentiale. Resultaterne for 2013 levede op til forventningerne, og med den nye ledelse på plads er vi nu fuldt fokuserede på at løfte Logstors præstationer og konkurrenceevne til det næste niveau, siger Yves Paletta i forbindelse med offenliggørelse af koncernens regnskab for 2013.

Discpilin, struktur & marginforbedring
For Yves Paletta er målet at skabe en international stærk virksomhed med en stabil indtjening. Med udgangspunkt i virksomhedens resultat for 2013 forventer han indtjeningsfremgang i 2014, mens han samtidig understreger, at fokus ikke ligger på at erobre markedsandele men på at tjene penge.

Opskriften på indtjeningsfremgang har Yves Paletta allerede – det handler om at dygtiggøre organisationen og skabe den fortælling, der kan bringe Logstor-koncernen på ret kurs igen.

- Vi er nødt til at indføre større disciplin og struktur i vores processer. Med de kompetencer, vi får ind udefra, får vi folk, der har erfaringer med at få tingene gjort, og som vi har aftalt. Det er vigtigt, siger Logstor-chefen.

Ifølge Logstor-chefen har den tidligere ejer Montagu forsømt at styre virksomheden godt nok – den manglende disciplin var en af årsagerne til at man led et markant tab i 2012.

Basis for god turnaround
Yves Paletta tror på, at der med Triton som ejer er skabt basis for en god turnaround, dels fordi de ansatte i koncernen forstår hvor organisationen er på vej hen, dels fordi Triton er en af de helt store turnaround-eksperter.

Både Yves Paletta og finansdirektør Poul Erik Tofte peger på Tritons tilgang til turnarounden som den væsentligste årsag til at man forventer en succesfuld udgang: Triton har en klar plan for turnarounden, en meget industriel tankegang, hvor man er helt afklaret med at bruge et par år på oprydning og på at løfte virksomhedens kompetencer - før man sætter jagten ind på værdiskabelse.

Yves Paletta understreger over for Børsen at man samtidig har ansat en stærkt bestyrelse.

Året i tal hos Logstor
Som følge af et skærpet fokus på forbedring af marginerne, og trods et fald i omsætningen til 1.865 mio. kr. (DKK 2.088 mio.), steg Logstorss indtjening (EBITDA) til 69 mio. kr.(DKK 53 mio.) før særlige poster efter lavere faste omkostninger og forbedringer af driften i 2013.

Årets resultat blev således -124 mio. kr. i 2013 mod DKK -1.027 mio. i 2012 efter en goodwill-nedskrivning på 867 mio. kr.

Resultaterne er forbedret siden ejerskiftet i september med en væsentlig stigning i indtjeningen (EBITDA) før særlige poster til DKK 20 mio. i perioden (DKK -11 mio.).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14