23948sdkhjf

Region og kommuner går til kamp for Kriegers Flak

Et enigt regionsråd og de 17 kommuner i Region Sjælland lægger nu pres på Folketinget for at få fastholdt beslutningen om en vindmøllepark ved Kriegers Flak.
- Det er helt afgørende for udviklingen i Region Sjælland at havvindmølleparken Kriegers Flak gennemføres som planlagt.

Sådan lyder det fra regionsrådsformand Jens Stenbæk og Niels Hörup, der er formand for Kommunekontaktrådet, KKR Sjælland, for de 17 kommuner i regionen.

- Vi har en klar forventning om at energiforliget fra 2012 står ved magt, siger Jens Stenbæk, mens Niels Hörup supplerer:

- Hvis det bliver dyrere end forventet at føre strømmen på land, må der være tillid til, at industrien vil arbejde benhårdt på at bringe omkostningerne ned på et niveau, hvor prisen på el fra havvindmøllerne blive konkurrencedygtige.

Etableringen af havvindmølleparken Kriegers Flak ventes at skabe 320 lokale arbejdspladser i anlægsfasen og 140 arbejdspladser i driftsfasen, som vil vare i mindst 25 år.


Kriegers Flak er en del af energiforligt fra 2012, der har som erklæret mål, at 50 procent af det danske elforbrug i 2020 skal dækkes af vindenergi.

Ud over Kriegers Flak skal merproduktionen komme fra Horns Rev 3 og fra kystnære anlæg og fra etablering af flere vindmøller på land. Med 600 MW bliver havmølleparken på Kriegers Flak det største bidrag til at nå målsætningen.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078