23948sdkhjf

Gaia Solar kommer sikkert ud af 2013

Den danske solcellevirksomhed Gaia Solar A/S er kommet godt ud af 2013 på trods af en udfordret solcellebranche.
2013 var et udfordrende år for solcelleindustrien i Danmark. Det politiske forlig i november 2012, der ændrede nettomålerordningen, medførte en opbremsning af det private marked og skabte store udfordringer for branchens aktører. Efterfølgende lovændringer i starten af 2013 skabte yderligere usikkerhed om markedet for solceller. En usikkerhed som også kunne mærkes hos solcellevirksomheden Gaia Solar A/S, der flere gange måtte tilpasse sin strategi. Men trods de store udfordringer kan Gaia Solar notere sig en omsætning for 2013 på 90 mio. kr., og det betragter virksomhedens ledelse som tilfredsstillende.

Gaia Solar A/S valgte, på grund af den turbulente lovgivning, at øge fokus på selskabets kernekompetence, som er bygningsintegrerede solcelleanlæg til offentlige institutioner, erhverv og energiselskaber. Det betød at virksomhedens produktionsfaciliteter i Hvidovre blev opgraderet med nyt moderne udstyr til udvikling, produktion og test af solcellepaneler i størrelser, former og farver, som ikke tidligere er set i Danmark, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Herudover prioriterede Gaia Solar at videreudvikle organisationens kompetencer i form af to ISO-certificeringer og en kraftig investering i produktudvikling. Virksomheden er lige nu desuden involveret i en lang række udviklingsprojekter, der fokuserer på at skabe innovative, æstetiske, bygningsintegrerede løsninger.

Eksport til Mellemøsten
Også set i et internationalt perspektiv blev 2013 et turbulent år for solcelleindustrien. Adskillige lukkede panelproduktioner verden over og et øget fokus på prisbillige standardløsninger hos de store producenter, betød at Gaia Solar´s kompetencer inden for bygningsintegrerede solcelleløsninger udgjorde et eksportpotentiale. Virksomheden besluttede derfor i slutningen af 2013 at påbegynde eksport til blandt andet Mellemøsten.

- 2013 startede meget turbulent for virksomheden, men vi har qua organisationens lange erfaring formået at finde tilbage til vores styrker og årets resultat bekræfter, at vi er på rette spor, siger administrerende direktør i Gaia Solar, Peter Terman Petersen, og forsætter:

- Solceller er, i samspil med andre vedvarende energikilder, et væsentlig og nødvendigt element i opfyldelsen af klimamålene og vi vil derfor fortsat have et højt fokus på erhvervssalg, udvikling og eksport i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.105