23948sdkhjf

Elfærger på vindmøllestrøm på Ærø

Ærø Kommune og projektet Vision Grønne Færger håber, at der om tre år kan sejle elfærger til og fra fastlandet på vindmøllestrøm. Opnår man millionstøtte fra EU vil der udover grønne færger også genereres nye arbejdspladser.
Ærø Kommune har netop sendt en ansøgning på 90 millioner kroner afsted til EU. Pengene skal gå til at udvikle, bygge og levere grønne el-færger, skriver TV2 Fyn.

De første i verden
For folkene bag Vision Grønne Elfærger er drømmen, at man bliver blandt de første i verden med eldrevne færger, der sejler over længere strækninger.

De fire færger, det er planen at bygge, skal sejle i fast rutefart mellem Ærø og fastlandet alene på vindmøllestrøm.

- Det er tale om en verdensnyhed inden for skibsfart, når dette koncept bliver realiseret, siger Henrik Habbarth Mikkelsen, der er koordinator på projektet.

Projektet har været på tegnebrættet siden 2011 og opnår man EU-støtten ventes de første elfærger at sejle fra Ærø om tre år.

Nye arbejdspladser
Lykkedes det Ærøboerne at få de 90 millioner ud af EU, så vil det betyde nye arbejdspladser.

De grønne færger skal nemlig bygges på Søby Værft, mens Tuco Værft i Faaborg skal levere kulfiberdelene og Marstal Navigationsskole skal stå for efteruddannelsen af personalet.

Hvor mange arbejdspladser de grønne færger vil generere er svært at spå om, men projektgruppen vurderer, at der i starten er tale om 50 og måske på sigt 100 arbejdspladser. Målet er nemlig ikke alene de fire færger på Ærø – visionen er at producere eldrevne færger til levering i hele landet.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.154