23948sdkhjf

Uro om stort dansk solcelleprojekt

Solcelleprojektet Danske Solhaver har ingen juridisk blåstempling for at være dækket af overgangsordningen i loven om vedvarende energi og er derfor ikke sikret 1,2 mia. kr. i statsstøtte.
Da Danmarks største solcelleprojekt Danske Solhaver blev præsenteret for uger tilbage, sagde stifter Mikkel Palsby til Berlingske at både selskabet og selskabets rådgiver vurderede at projektet ville falde under overgangsordningen og dermed kunne hente 1,2 mia. kr. i statsstøtte. Det er midlertid ikke korrekt, oplyser dagbladet Børsen.

Bag Danske Solhaver står Niels Holck og Mikkel Palsby, der vil anlægge 475 solcelleanlæg rundt om i Danmark, hvilket skal gøre det muligt at sælge 475.000 andele til danskere over hele landet.

Bech-Bruun afviser
Det er selskabets egen juridiske rådgiver Bech-Bruun, der nu afviser at stå bag den blåstempling af projektet, som er nødvendig for at opnå statsstøtten og som virksomheden udadtil tages til indtægt for.

- Vi har ikke forholdt os i detaljen til, om hele setuppet kvalificerer sig til overgangsordningen, siger partner i Bech-Bruun Peter M. Andersen til Børsen.

Hos projektets rådgiver Grontmij vækker den manglende blåstempling også forundring. Her har man ikke forholdt sig til om projektet lever op til kriterierne for støtte, da Niels Holcks selskab Levende Energi har haft advokater til dette, fortæller gruppeleder Jacob Ilsøe fra Grontmij.

Manglende opbakning problematisk
Hos Aalborg Universitet påpeger juraprofessor Lars Bo Langsted, at den manglende advokatmæssige opbakning er problematisk, og han vurderer at de aftaler, som selskabet indgår med andelshavere ikke kan være bindende, da andelshaverne har indgået aftalen i den tro, at projektet var juridisk i orden.

Efter Bech Bruuns afsvisning af at have blåstemplet projektet erkender Mikkel Palsby, at han nok har taget munden for fuld angående den juridiske opbakning til projektet. Han fortæller nu til Børsen, at den eneste juridiske vurdering, der foreligger, i forhold til statsstøtten, er hans egen.

Niels Holck har ikke villet udtale sig til dagbladet børsen i forbindelse med artiklen http://borsen.dk/nyheder/avisen/artikel/11/78632/artikel.html
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112