23948sdkhjf

E.ON bygger unikt 5MW-batterilager i Tyskland

Den tyske stat skyder knap 50 millioner kroner i det store batterilager, der skal ligge ved det tyske Aachen Universitet.
Projektet går under navnet ’Modular Multi-Megawatt Multi-Technology Medium-Voltage Battery Storage’ forkortet M5BAT.

Det gør M5BAT til noget enestående, er dets modulopbygning, der gør det muligt at kombinere flere forskellige batteriteknologier. Batterilageret bruger således både højtydende lithium-ion-batterier til kort afladning, højtemperatur-batterier til mellemlang afladning og bly-syre-batterier til afladning af kort- og mellemlang varighed, oplyser E.ON i en pressemeddelelse.

Det 5MW store batterilager skal i første omgang blandt andet fokusere på integrering af vedvarende energi i elsystemet.

- Væksten i vedvarende energi i Tyskland gør smart grids og storskala energilagringsteknologier stadig mere vigtige, siger Leonard Birnham, der er medlem af E.ONs direktion med ansvar for teknologiske spørgsmål.

- E.ON har i flere år igennem sine teknologi- og innovationsaktiviteter investeret i et bredt spektrum af fremtidens teknologier. Batterilagringssystemer er særligt interessante, fordi de i modsætning til at lagre strøm som komprimeret luft eller i oppumpet vand, ikke er underlagt snævre geografiske begrænsninger og ikke kræver en lang planlægningscyklus, forsætter han.

Byggeriet af det store lager begynder til efteråret og skal være klar til drift i 2015. Batterilageret bliver til i et samarbejde imellem E.ON og flere andre tyske virksomheder samt det tyske Aachen Universitet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11